Про те, що повертатися з дороги додому – погана прикмета, знають усі. Ось тільки часом доводиться робити цей вчинок, який у народі вважається несприятливим сигналом, тому важливо знати, як у народі пом'якшували наслідки потенційно негативної ситуації.

У чому суть забобони

У народній свідомості житло та зовнішнє середовище вважаються двома окремими світами. Нібито поріг житла оберігають душі померлих родичів, через що всередині людині затишніше та безпечніше. Ці ж душі дають своє благословення, коли людина виходить у справах. Якщо ж він, не закінчивши розпочатого, повертається, це їх злить. За це вони можуть позбавити свою протекцію.

Інше пояснення розповідає про ангела-охоронця, який може після незапланованого повернення залишитися вдома та не супроводжувати людину на подальшому шляху. Це теж нічого хорошого не віщує.

Позитивні прикмети

Але не всі забобони про повернення додому віщують невдачі. За деякими версіями повір'я, це знак попередження про небезпеку та спробу захистити людину з боку вищих сил. Мовляв, у такий спосіб духи-охоронці, відчувши лихо, намагаються повернути його туди, де безпечніше.

Деякі версії забобонів покладають відповідальність на це на домового – пустотливого духу будинку. Нібито це він спеціально ховає речі, щоб людина повернулася за ними і уникла якоїсь неприємності. Найпростіший приклад – дощова погода. Домовик ховає парасольку спеціально, щоб мешканець житла, за яке він відповідає, повернувся за ним і не промок. Якщо ви відчуваєте полегшення після того, як переступите свій поріг, можете бути впевнені – вам не дали відійти недаремно.

Також знавці прикмет радять прислухатися до своєї інтуїції. Якщо вона наполегливо каже вам звернути з дороги і перевірити, чи всі будинки гаразд, значить на це є внутрішні підстави.

Як уберегтися від дії поганої прикмети

Якщо ви все ж таки вважаєте цю прикмету швидше поганою, існує кілька способів убезпечити себе від негативного пророцтва. Для цього потрібно здійснити певні ритуальні дії.

Подивитися в дзеркало після повернення. Таким чином, ви відображаєте негативну енергетику, яку можуть наслати на вас роздратовані духи-охоронці.

Тричі постукати по дереву. Це пробудить домового і він знову нагородить людину своїм благословенням у дорогу.

Захопити із собою талісман. Якщо духи попередили вас про небезпеку на шляху, логічно взяти із собою щось, що дасть вам додатковий захист. Це може бути щасливий камінь або якийсь намолений предмет.

Сісти на стілець. Таким чином ви вкажете духам-охоронцям, що ви повернулися додому по-справжньому, а не просто заскочили взяти забуте. А заразом на хвилинку зупиніться і подумаєте, чи не забули щось ще, щоб не повертатися знову. Після виходу після такої паузи ви знову отримаєте захист вищих сил.

Читайте також:

Цей секрет зберігали навіть наші бабусі: для чого розкладають соснові шишки вдома

Буде дуже багато неприємностей: чому домашні капці не можна ставити один на одного

Це дуже страшно: нумеролог показала, як Путін використовує магію дат. 24 = 6, 2022 = 6

Небіжчик забере когось із вашої родини: що ні в якому разі не можна робити на цвинтарі