Україна запровадила мораторій на підвищення цін на газ для побутових споживачів, який діятиме до закінчення воєнного стану. Це означає, що тарифи на газ для споживачів взимку 2023-2024 років не підвищуватимуться.

Про це повідомляє «obozrevatel»

Більшість споживачів, особливо тих, кого обслуговує Нафтогаз, продовжать платити за колишньою ставкою — 7,96 грн за кубометр. За словами голови НАК "Нафтогаз України" Олексія Чернишова, позиція уряду полягає у тому, щоб захистити українців від зростання цін під час воєнного стану.

Хоча мораторій поширюється на ціни на газ, опалення та гарячу воду, він не поширюється на всі види комунальних послуг.

Чернишов також зазначив, що станом на жовтень Україна має у підземних сховищах близько 16 мільярдів кубометрів газу, що є достатньо для забезпечення потреб країни в опаленні в зимовий період.

Крім того, видобуток газу збільшився приблизно на 7%, незважаючи на конфлікт, що триває, і Україна може розраховувати на газ, що видобувається всередині країни, майбутньої зими.

"Більше того, нам вдалося збільшити видобуток газу навіть під час війни приблизно на 7%... Важливо, що цієї зими Україна зможе покладатися на газ українського видобутку", - заявив голова "Нафтогазу".

Введення мораторію на підвищення цін на газ для українських побутових споживачів узимку 2023-2024 років розглядається як захисний захід, покликаний захистити громадян від додаткового фінансового тягаря у непростий період, зазначений воєнним становищем.

Цей крок, зокрема щодо тарифів на газ, опалення та гарячу воду, спрямований на забезпечення економічної стабільності українських домогосподарств.

Читайте також:

Вони стають ще доступнішими: б/в електромобілі почали дешевшати більше, ніж звичайні

Розбавлене чи справжнє: як у домашніх умовах перевірити якість молока

До цього могли здогадатися лише хитруни: як перекупники дурять покупців машин за допомогою майонезу