25 жовтня міжконтинентальну балістичну ракету "Ярс" було запущено з випробувального космодрому Плесецьк по полігону Кура на Камчатці. Запуск ракети став частиною навчань Збройних Сил Росії щодо завдання масованого ядерного удару у відповідь у відповідь на ядерну атаку противника.

Про це пише «focus»

Пуски ракет здійснено з мобільного наземного ракетного комплексу "Ярс" РВСН, а ракети "Синева" - з атомного підводного човна стратегічного призначення Північного флоту "Тула".

У навчаннях взяли участь два стратегічні ракетоносці далекого радіусу дії Ту-95МС. Ці навчання наголошують на серйозності підготовки російських Збройних Сил до різних непередбачуваних обставин, включаючи ядерний конфлікт.

Президент України Володимир Зеленський раніше попереджав, що президент Росії Володимир Путін збільшує ядерну загрозу і очікується, що до кінця року їх стане ще більше.

Він вважає, що подібні загрози демонструють слабкість Росії, особливо коли дипломатичні та бойові дії не дають бажаних результатів.

Американський історик Тімоті Снайдер зазначив, що хоча постійні ядерні загрози Росії спочатку були ефективними для створення страху на ранніх етапах повномасштабного вторгнення в Україну, згодом ці загрози почали втрачати своє значення.

Міжнародна спільнота вже звикла до російського брязкання ядерною зброєю, і це не утримує Україну чи її союзників від спротиву російській агресії.

Читайте також:

Тепер пустять не до кожного вагона: Укрзалізниця змінила правила проїзду. Будьте готові залишитись на вокзалі

Повторить долю Пригожина? У Росії показали, як Шойгу здійснює останній рейс на гелікоптері

Стартував важливий семінар Держекоінспекції з вирішення екологічних проблем