Шахрайські повідомлення та спроби обдурити адміністраторів груп Facebook стають все більш поширеними. Шахраї часто використовують тактику страху, щоб обманом змусити людей зробити дії, які ставлять під загрозу їхню особисту інформацію чи облікові записи.

Про це пише «finance»

«Адміністраторам груп у Facebook почали надходити повідомлення до месенджера, нібито через серйозні порушення спільноти їхню сторінку буде заблоковано протягом 24 годин. Щоб цього не сталося, шахраї пропонують перейти за посиланням та оскаржити рішення про блокування тієї чи іншої групи. Центр закликає в жодному разі не переходити за посиланнями сумнівного типу. Мета шахраїв — змусити перейти користувачів за такими посиланнями, щоб надалі отримати доступ до сторінки у Facebook або заволодіти персональними даними користувачів, зокрема банківськими рахунками», — йдеться у повідомленні.

Важливо зберігати пильність і дотримуватися таких запобіжних заходів:

Завжди двічі перевіряйте особистість відправника. Законні повідомлення з таких платформ, як Facebook, зазвичай походять з офіційних облікових записів.

Не натискайте на посилання, надіслані невідомими або неперевіреними джерелами. Якщо ви не впевнені в справжності посилання, краще утриматися від переходу по ньому.

Якщо ви отримали попереджувальне повідомлення або сповіщення про онлайн активність або статус облікового запису, спробуйте перевірити його через офіційний веб-сайт платформи або через службу підтримки клієнтів. Facebook, наприклад, зазвичай спілкується через платформу, а не через особисті повідомлення.

Якщо ви отримуєте такі шахрайські повідомлення, повідомте про це і заблокуйте відправника, щоб запобігти подальшому контакту. Це допомагає захистити ваш обліковий запис та інших осіб, на яких може бути спрямована атака.

«Якщо ви отримали таке повідомлення, вам необхідно подати скаргу на публікацію та заблокувати джерело її розповсюдження! Якщо ви стали жертвою шахраїв і втратили доступ до своєї сторінки в соціальній мережі, зверніться до кіберполіції (https://t.me/CyberpolUA) чи інших компетентних органів» , - повідомили у центрі.

Переконайтеся, що ваш обліковий запис має надійні заходи безпеки, такі як двофакторна автентифікація (2FA) і унікальний пароль, що важко вгадується. Регулярно перевіряйте налаштування свого облікового запису щодо несанкціонованих змін.

Будьте в курсі найпоширеніших видів онлайн-шахрайства та тактик шахрайства, щоб ви могли розпізнати їх, коли вони з'являться.

Якщо ви стали жертвою шахрайства або ваш обліковий запис зламано, зверніться до кіберполіції або відповідних органів. Вони можуть дати рекомендації про те, як упоратися із ситуацією і, можливо, розслідувати інцидент.

Дотримуючись цих рекомендацій, ви зможете захистити себе та інших від того, щоб стати жертвою онлайн-шахрайства та шахрайських дій.

Читайте також:

Масове блокування фінансових рахунків: Приватбанк попередив клієнтів. Як розблокувати та повернути гроші

Ви однозначно про це не знали: як на кухні можна застосувати панірувальні сухарі

Як Симоньян і передбачала: росіяни запустили ядерну ракету над Сибіром