Швидкий розвиток сучасних технологій призводить до того, що колись «вау» послуги швидко старіють та стають неактуальними. Однією з таких послуг є служба обміну мультимедійними повідомленнями (MMS). У світі, де практично всі користуються соціальними мережами та месенджерами, MMS застаріло.

В результаті телекомунікаційна компанія «Київстар» оголосила, що з 31 жовтня 2023 повністю відключить послугу MMS, видаливши її зі списку доступних опцій.

Про це пише «gsminfo»

У зв'язку зі зниженням попиту на MMS-повідомлення та застарілим характером цієї технології «Київстар» припинить надавати послугу надсилання та отримання MMS-повідомлень усім абонентам своєї мережі.

Сюди входить припинення функції Автовідповідач у вигляді MMS, а також MMS-пакетів, включених в деякі корпоративні тарифні плани.

У "Київстар" вважають, що ця зміна залишиться непоміченою абонентами, оскільки сучасні мережі 4G та месенджери пропонують можливість надсилати мультимедійні файли у необмеженій кількості.

"У зв'язку з тим, що обмін MMS повідомленнями вже не має попиту, а ця технологія застаріла, з 31 жовтня 2023 року компанія Київстар припиняє надавати послугу передачі та отримання MMS для всіх абонентів мережі. Функція Автовідповідач у вигляді MMS, що надається на базі послуги, та пакети MMS, що входять до умов деяких корпоративних тарифних планів, також припинять свою дію", – написала компанія на своєму сайті.

Це явна ознака того, як телекомунікаційний ландшафт розвивається і адаптується до мінливих переваг і технологій споживачів.

Варто зазначити, що Vodafone припинив надавати послугу MMS ще у 2019 році, і на даний момент Lifecell – єдиний оператор в Україні, який все ще пропонує цю функцію.

Всі три найбільші мобільні оператори України в ході конфлікту, що триває, коригували зміст і вартість своїх тарифних планів.

Ці зміни обумовлені відповіддю на зростаючі потреби абонентів, з великим упором на надання більшої кількості даних для використання Інтернету, збільшення дозволів на дзвінки та SMS у роумінгу, а також меншу кількість хвилин для внутрішніх дзвінків у межах України. Оновлені тарифні плани покликані краще відповідати мінливим моделям спілкування абонентів.

Читайте також:

Долара стає все менше: що тепер буде з гривнею і до чого готуватись

Прокляття Анастасії Заворотнюк перекинулося і на сестру покійної Жанни Фріске: вже пішли метастази

Пілот намагався заглушити двигуни авіалайнера просто в польоті, щоби борт з пасажирами розбився. Врятувало диво