Повідомляється, що російські окупанти використовували новий тип безпілотних літальних апаратів під час своїх нальотів на Україну.

Ці дрони відрізняються своїм звуком, схожим на газонокосарки, і мають іншу конструкцію в порівнянні з традиційнішими дронами «Шахед-136», які використовуються в Росії.

Хоча нові дрони, які називають «газонокосарками», не такі потужні, як Shahed-136, вони таять у собі свої ризики та погрози.

Про це пише «obozrevatel»

Ось що відомо про ці дрони-газонокосарки:

Вважається, що дрони розроблені компанією ZALA і називаються "Італмас".

Найменша боєголовка цих дронів може бути небезпечною як для цивільного населення, так і для критично важливої ​​інфраструктури. Їх можна використовувати для атак на такі об'єкти, як нафтопереробні заводи та паливовози.

Якщо ці дрони будуть оснащені штучним інтелектом, вони стануть більш стійкими до радіоелектронної боротьби, що зробить їх загрозою для систем ППО.

Точний рівень виробництва дронів «Італмас» невідомий. Вироблена кількість визначатиме рівень загрози, яку вони представляють.

Звертаємо вашу увагу, що інформація про конфлікт, що триває, постійно оновлюється, і ситуація може швидко змінитися. Для отримання найактуальнішої інформації бажано звертатися до авторитетних джерел новин та офіційних повідомлень.

Читайте також:

Від одного аромату можна збожеволіти: як приготувати апельсиновий глінтвейн для холодного жовтневого вечора в колі друзів

Це буде запорукою вічного цвітіння: що потрібно зробити з орхідеєю одразу після покупки

Масове блокування фінансових рахунків: Приватбанк попередив клієнтів. Як розблокувати та повернути гроші