В Україні спостерігаються випадки, коли громадянам надходять величезні штрафи від газових компаній, навіть якщо лічильник газу має невеликі пошкодження, і при цьому клієнт сам повідомив про проблему. Нещодавно у Кам'янському, Дніпропетровській області суд вирішив, що один місцевий житель має заплатити "Дніпропетровськгазу" 104 тисячі гривень, практично як штраф. Це сталося після того, як він звернувся до газової компанії у лютому 2023 року та поскаржився на пошкодження лічильника. Представники компанії прийшли за два тижні і виявили пошкодження лічильника. Було складено відповідні акти та відправлено лічильник на експертизу. Експертиза підтвердила, що лічильник працював несправно через ушкодження.

Комісія вирішила, що клієнт має заплатити 104 тисячі гривень за газ, який, як стверджують, було витрачено у часовий проміжок, коли лічильник міг бути несправним. Крім цього, йому довелося заплатити ще 2684 гривні судового збору. Подібні ситуації стають все більш поширеними. Нещодавно у Запоріжжі суд розглянув позов "Запоріжгазу" та зобов'язав іншого місцевого жителя заплатити 107 тисяч гривень, які компанія вважає за борг клієнта.

У цьому випадку співробітник компанії виявив пошкодження скла лічильника, і це стало підставою для складання акта та вимоги виплати значної суми як донарахування. Експертиза також виявила несанкціоноване втручання, пов'язане із пошкодженням лічильного механізму лічильника.

Читайте також:

Вже навіть Голлівуд повстав проти Росії: як фонд актора Джорджа Клуні відстоює інтереси українців

Виродження пекла: як виглядає найдивніший гриб, який росте в українських лісах, і чи можна його споживати в їжу

Церковне свято 27 жовтня: чому слід стежити за своїми словами та тарілкою