Курячі яйця відомі своєю поживною цінністю, вони багаті на білки, вітаміни А і В, фолієву кислоту і омега-3. Хоча вони, безперечно, є здоровою їжею, як і будь-який інший продукт, важливо вживати їх у помірних кількостях.

Щоденне споживання яєць.

Для людей, які ведуть активний спосіб життя, строгих обмежень споживання яєць зазвичай немає.

Тим, хто веде менш активний спосіб життя, слід вживати 2-3 яйця на день, але не більше шести яєць на тиждень.

Спортсмени можуть збільшити щоденне споживання яєць до шести. І тут бажано зупинитися на яєчних білках.

Людям із високим рівнем холестерину чи алергією слід бути обережними при вживанні яєць. Ті, хто має високий рівень холестерину, можуть віддавати перевагу тільки яєчним жовткам.

Яйця - продукт калорійний, в 100 г міститься 157 ккал, тому людям, які дбають про свою вагу, слід уважно ставитись до їх споживання.

Рекомендації щодо приготування смажених яєць.

Яєчня-глазунья пропонує різні способи приготування, і зазвичай вона вважається найменш корисним для здоров'я способом приготування яєць.

Національна служба охорони здоров'я Великобританії повідомила, що яєчня є однією з найменш корисних для здоров'я страв через використання кулінарних жирів та втрати вітамінів та мінералів під час смаження.

Яйця для дітей.

Діти можуть споживати більше яєць на день, ніж дорослі, оскільки вони, як правило, активніші і витрачають більше енергії.

Перед тим, як вводити яйця в раціон дитини, важливо перевірити наявність алергії на яйця.

Не рекомендується годувати дітей яйцями некруто або сирими, тому що вони погано засвоюються молодим організмом і містять речовини, що інгібують травні ферменти.

Найздоровіший спосіб приготувати яйця.

Експерти з харчування припускають, що яйця, зварені круто (без солі), є найкориснішим варіантом.

Яєчня-глазунья, як правило, більш калорійна через використання тваринних жирів або олії, що робить її менш придатною для тих, хто стежить за споживанням калорій.

Спосіб приготування варених яєць також може вплинути на їхнє здоров'я. Яйця з рідким жовтком, такі як яйця-пашот або яйця «в мішку», вважаються корисними для здоров'я варіантами порівняно з яйцями, звареними круто.

Підсумовуючи, можна сказати, що яйця – це поживний продукт, але важливо враховувати рівень вашої активності та дієтичні обмеження. Хоча яєчню можна їсти час від часу, яйця, зварені круто або некруто, зазвичай вважаються найздоровішими варіантами регулярного вживання.

Читайте також:

Вже навіть Голлівуд повстав проти Росії: як фонд актора Джорджа Клуні відстоює інтереси українців

Виродження пекла: як виглядає найдивніший гриб, який росте в українських лісах, і чи можна його споживати в їжу

Церковне свято 27 жовтня: чому слід стежити за своїми словами та тарілкою