Усі досвідчені господині знають, що яйця добре зберігаються приблизно 21 день, якщо їх утримувати за кімнатної температури. Разом з тим, при охолодженні яйця мають триваліший термін зберігання – 50 діб у холодильнику. Ось тільки найголовніша умова збереження свіжості та смаку курячих яєць – захист від коливань температури, а це означає особливе місце у холодильнику.

Така заява може розчарувати багатьох господарок, але як є, яйця не зберігають у дверцятах холодильника. Для такого продукту дверцята – не найбезпечніше місце зберігання. І причина зрозуміла: протягом дня дверцята холодильника постійно смикає, і, відповідно, важко говорити про стабільну температуру в цьому місці.

Виявляється, дверцята вважаються найтеплішим місцем холодильника, тому там можна зберігати соуси, плавлені сирні продукти, олію, напої.

Про це повідомляє Express.co.uk .

Експерти радять зберігати яйця в їхній магазинній упаковці (якщо вона картонна) на середній полиці холодильника. А ще оригінальне пакування зменшує втрату води.

При цьому потрібно тримати яйця подалі від будь-яких продуктів, що мають сильний запах. Адже шкаралупа має комірчасту структуру і яйця легко вбирають у себе всі сильні запахи, що може негативно вплинути на їх смакові якості.

А щоб уникнути можливого зараження яєць, лоток з ними і сире м'ясо потрібно тримати в максимально віддалених один від одного місцях холодильника.

До речі, щоб перевірити, чи свіже яйце, його потрібно опустити в ємність із прохолодною водою. Свіже втопиться, тухле - залишиться плавати.

Читайте також:

До небіжчика чи великих грошей? Що означає, якщо вам трапилося яйце з двома жовтками

Ви напевно хвалятиметеся цією стравою: рецепт рулету з м'ясом і яйцем, який робиться в чорному хлібі

Допоможе звичайне куряче яйце: що потрібно зробити, щоб орхідеї почали цвісти вдвічі пишніше

Не пропустіть цей термін: скільки можна зберігати у холодильнику варені яйця, щоб вони не зіпсувалися