Глава російського Міністерства оборони Сергій Шойгу заявив на Сяншаньському форумі в Пекіні, що Росія готова до переговорів із Заходом щодо врегулювання української кризи на основі "реалістичних принципів".

Детальніше про те, що Шойгу вже запросив мирні переговори з Україною та Заходом, інформує Фокус.

Однак, перепоною для цих переговорів є стратегічна поразка Росії, яка, на думку Заходу, є основою їхньої позиції.

У своєму виступі Шойгу наголосив, що Москва готова до обговорення питань безпеки, якщо діалог буде заснований на принципах рівноправності та взаємної поваги. Тим не менш, нинішня позиція Заходу, яка передбачає нанесення стратегічної поразки Росії, унеможливлює продуктивні переговори.

Міністр також висловив готовність Росії до політичних дискусій щодо врегулювання конфлікту в Україні та майбутньої взаємодії між Росією та західними країнами.

Шойгу зазначив, що Росія підтримує ідею рівноправних відносин між ядерними державами, які є членами Ради безпеки ООН, оскільки вони відповідають за глобальну безпеку. Він наголосив, що для досягнення справедливого та багатополярного світового порядку потрібне оновлення архітектури міжнародної безпеки та об'єднання зусиль усіх зацікавлених країн.

Загалом Шойгу висловив готовність Росії до переговорів, проте підкреслив, що для успішного вирішення конфлікту необхідний перегляд деструктивної лінії Заходу, спрямованої на заподіяння Росії стратегічної поразки.

Читайте також:

Армія Путіна зазнала п'ятиразових втрат: що відомо про потужний розгром

Це вже перебір: медкомісія вирішила посміятися з українського захисника, у якого не функціонує нога

Друг Путіна оголосив на весь світ, що вторгнення в Україну - це фатальна помилка