Лікар Кетрін Маннікс поділилася своїми спостереженнями про те, що відбувається останніми моментами життя людини. Вона порівняла цей процес із розрядкою батареї в мобільному телефоні.

І зарядний пристрій - це сон. Більше, ніж їжа, більше, ніж питво. І насправді багато людей, які вмирають, не відчувають сильного голоду. і робити те, що вони можуть. І поступово люди стають не просто сплячими, а непритомними. Тоді вони не визнають різниці", - пояснює лікар.

" Мозок запускає рефлекторні моделі дихання, які переміщуються назад і вперед між досить глибоким диханням, яке поступово стає більш поверхневим. А потім знову назад на початок. Назад і вперед між періодами досить повільного дихання, більш прискореного дихання, назад до повільного дихання", - додає лікар.

Доктор Маннікс також описала "смертельний хрип" - це звук, який може видаватись вмираючими людьми в останні хвилини їхнього життя. Цей звук пов'язаний із змінами в їх дихальних рефлексах. Дихання стає більш повільним та поверхневим, а потім знову збільшується в частоті та стає повільним. Цей хрип є ознакою того, що людина непритомніє, і після останнього видиху більше не буде наступного вдиху.

Читайте також: