Прогноз погоди для України передбачає, що у першій половині листопада сніг, сніг із домішкою дощу чи мокрий сніг принесе переважно Карпатський регіон, тоді як інші райони залишаться відносно сухими.

Однак, протягом місяця очікуються значні зміни, при цьому температура помітно знизиться.

Про це повідомляє «apostrophe»

Оптик та синоптик Наталія Птуха наголошує, що листопад — перехідний місяць між восени та взимку, що характеризується динамічними синоптичними процесами.

Вона наголошує на важливості уважного спостереження за тим, коли температура перетинає точку замерзання, оскільки навіть невелика зміна температури може визначити, чи піде дощ чи сніг.

"Листопад - перехідний місяць від осені до зими, тому синоптичні процеси дуже динамічні. Важливо, коли відбудеться перехід через нуль градусів, адже навіть від десятої частини градуса може залежати, - дощ піде чи сніг", - зазначає фахівець.

Розрахунки Птухи показують, що з другої половини листопада очікується значне зниження температури. Приблизно 13-14 листопада очікуються специфічні зміни та перебудова синоптичних процесів.

У той час як у Карпатах очікується сніг, змішані опади (наприклад, сніг із дощем чи мокрим снігом) та утворення снігового покриву, в інших регіонах України у першій половині листопада зимові умови можуть бути менш суворими.

Проте ситуація може змінитися протягом місяця, що призведе до переходу до холоднішої та зимової погоди.

Читайте також:

Втратив найкращого друга: у Залужного особиста трагедія. Подробиці

Ви самі женете геть від себе гроші: народні прикмети про залучення грошей, які не можна порушувати

Безсонна ніч вам гарантована: чи можна випити келих червоного перед сном