У середу, 8 листопада 2023 року, на територію України прийшов циклон, який приніс із собою різке похолодання та рясні дощі.

Відомий народний синоптик Наталка Діденко у своєму прогнозі розповіла докладніше про погодні зміни, які очікуються цього тижня.

За її словами, вже 8 листопада у більшості областей України пройдуть сильні дощі. Першими похолодання відчують мешканці західних, північних та центральних регіонів країни. А наступного дня, 9 листопада, опади та різке зниження температури поширяться вже на всю територію України.

Винятком стане лише схід країни - на Харківщині похолодає, а от у Донецькій та Луганській областях погода залишиться досить теплою, очікується +12...+16 градусів.

Найбільш помітно температура повітря знизиться на заході, півночі та в центральних областях - максимальні показники становитимуть близько +7...+12 градусів.

Найтеплішою найближчими днями залишиться південна частина України, де стовпчики термометрів покажуть +16...+20 градусів тепла, а в Криму та на півдні Одеської області утримається літня спека до +20...+22 градусів. До того ж у південних регіонах не передбачається опадів.

Зокрема, у Києві в середу очікується погода з дощем і помітним похолоданням - вдень у столиці повітря прогріється максимум до +9 градусів.

За словами Наталки Діденки, ще більш суттєве зниження температури відбудеться наприкінці наступного тижня, приблизно 17-18 листопада. Нічні температури по всій Україні опускатимуться до 0 градусів і нижче.

Таким чином, за прогнозом синоптика, цей тиждень пройде досить прохолодно та дощово, проте поки що без заморозків, що можна вважати гарною новиною. Нагадаємо, вересень та жовтень цього року були аномально теплими. Попередні прогнози свідчать, що середня температура листопада також може значно перевищити кліматичну норму. Вже перший тиждень місяця демонструє погодні показники вище за звичайні.

Читайте також: