Під час чищення картоплі виникає питання, що робити з відходами. Замість того, щоб викидати картопляні очищення, подумайте про те, щоб перетворити їх на цінний ресурс для створення високоякісного добрива для вашого саду.

Інгредієнти.

Картопляні очищення (свіжозібрані з картоплі).

Вода.

Посудина для приготування їжі.

Інструкції.

Зберіть свіжі картопляні очищення.

Вибирайте картопляну шкірку, не оброблену хімікатами чи пестицидами.

Промийте шкірку.

Ретельно промийте картопляну шкірку, щоб видалити бруд та залишки ґрунту.

Підготуйте шелестіння.

Помістіть промиті картопляні очищення у велику ємність.

Додати води.

Налийте в ємність стільки води, щоб покрити картопляні шкірки. Використовуйте приблизно 4 частини води на кожну частину лушпиння.

Прокип'ятіть суміш.

Поставте посудину на плиту і доведіть воду та картопляні очищення до кипіння. Дати залишити 20-30 хвилин.

Процідіть та збережіть бульйон.

Зніміть та викиньте картопляну шкірку, зберігши рідкий бульйон. Цей бульйон тепер стане вашим органічним добривом.

Дайте відвару охолонути, а потім використовуйте його для поливу рослин у саду чи городі.

Примітка.

Добриво з картопляних очищень містить органічні речовини та мінерали, що підвищують родючість ґрунту. Хоча це може бути корисним для ваших рослин, важливо використовувати його як частину збалансованого підходу до добрива.

Регулярно вносите різні органічні добрива, щоб ваш сад чи город отримував повноцінне харчування.

Переробляючи картопляну шкірку, ви не тільки скорочуєте кількість відходів, але й робите внесок у здоров'я свого саду.

Читайте також:

Він зігріватиме холодними зимовими вечорами: рецепт домашнього лікеру з груш, айви та яблук

Вже одразу 7 знищених кораблів: як Україна топить російський бойовий флот у Чорному морі

Банки з огірками або луснуть, або стануть каламутними: не повторюйте помилку, яка зіпсує всю консервацію