Бажаєте насолоджуватися смачною, свіжою пекінською капустою, вирощеною своїми руками? Ось докладний план, як досягти цього успіху!

Починайте процес вирощування пекінської капусти на початку квітня. Вам знадобиться насіння, підходяща пластикова форма (або лоток для яєць) та якісний пухкий ґрунт. За умови помірного поливу та температури близько 15 градусів за Цельсієм, паростки з'являться вже через 5 днів. Коли у рослин виросте 3-4 листочки, пересаджуйте розсаду у відкритий ґрунт.

Якщо у вас немає ділянки, то не біда! Використовуйте половинки пластикових пляшок замість стандартних горщиків. Просто розріжте пляшку, зробіть дренажні отвори в нижній частині та наповніть її пухким ґрунтом. Потім обережно пересаджуйте розсаду. Регулярно поливайте, і через 20 днів у ваших кущів з'явиться гарне листя.

Для підтримки здоров'я рослин використовуйте настій із кульбаб, кропиви чи інших бур'янів. Через 40 днів ви побачите, як формується вишукана розетка глянсуватого листя. Щоб запобігти перекриванню один одного, трохи розсуньте пляшки. Приблизно за 2 місяці ви зможете збирати врожай. Вага качана зазвичай сягає кілограма.

Не забувайте, що найкраще з'їдати пекінську капусту протягом трьох місяців після збирання, щоб зберегти її свіжість та корисні властивості. Так що насолоджуйтесь своїм домашнім урожаєм та приготуйте вишукані страви з цим смачним овочом!

Читайте також: