Інгредієнти:

4 кг білокачанної капусти.

4 столові ложки солі.

4 столові ложки нарізаного кропу з квіткою.

2 подрібнені зубчики часнику на банку.

2 лаврові листи на банку.

3 кульки запашного перцю на банку.

Підготуйте капусту.

Видаліть все зовнішнє листя, яке забруднене або пошкоджене.

Дрібно наріжте капусту і покладіть у велику миску.

Сезон та масаж.

Посипте нарізану капусту сіллю.

Додайте подрібнений кріп і ретельно перемішайте, злегка масажуючи капусту.

Залишіть капусту на кілька годин, щоб вона пустила сік.

Пресування та ферментація.

Через деякий час перемішайте ще раз капусту.

Накрийте капусту великою тарілкою і придавіть її важким предметом, наприклад, банкою з водою.

Залишіть на ніч, і ви помітите, що капуста виділяє більше соку.

Підготуйте баночки.

Очистіть чи простерилізуйте банки.

На дно кожної банки покладіть 2 подрібнені зубчики часнику, 2 лаврові листи і 3 кульки запашного перцю.

Запакуйте банки.

Щільно покладіть капусту в банки.

У кожну банку налийте трохи капустяного соку.

Ферментація.

Закрийте банки кришками, але не закручуйте їх щільно.

Поставте банки у тепле місце на 3-4 дні.

Щодня провітрюйте капусту дерев'яною ложкою.

Перевірте та збережіть.

Через чотири дні перевірте рівень засолювання. Якщо вас це влаштовує, щільно закрийте банки.

Зберігайте банки у холодильнику чи льоху.

Ця ароматна та смачна квашена капуста ідеально підходить для салатів, начинок для пельменів та крокетів. Однак найкраще смакувати його прямо зі баночки близько другої години ночі зі шматком чорного хліба та шматочками сала.

Читайте також:

Такого ніхто не очікував: відомий астролог розповів, як Байден та Сі Цзіньпін домовляться про мир в Україні

Краще не ризикуйте: чому не можна додавати мед замість цукру до чаю

Про магазинну ви точно забудете назавжди: як виростити пекінську капусту у себе на подвір'ї