Внаслідок застосування тактики противника страждають різні сфери життя в Україні, включаючи економіку, бізнес та функціонування навчальних закладів. За даними Повітряних сил Збройних Сил України (ЗСУ), Росія може продовжити тактику, коли на тлі можливої ​​загрози удару по Україні оголошуються тривалі повітряні тривоги. Про це речник ПС Юрій Ігнат сказав в ефірі "Радіо Свобода"

"Раніше вони просто тривали 20-30 хвилин, зліт і посадка відпрацьовувалися, але разів так п'ять на день приблизно. Це тримає в напрузі - тривога була, зникла, через пів години знову почалася. Також на пів дня розтягувалося. Плюс вони злітали по півтора години, тобто їхні штатні баки дозволяють півтори години перебувати в повітрі без дозаправки МіГу, і таких зльотів десь півроку тому було три-чотири, тому десь близький до думки, що таке вже в нас було і, можливо, ворог і далі продовжуватиме", - розповів Ігнат.

Ігнат також наголосив, що російські винищувачі, злітаючи по кілька разів на день, проводили тренувальні польоти, що разом із тривалістю тривог створювало ефект "терору". У своєму інтерв'ю він зазначив, що така тактика серйозно впливає на економіку, бізнес та функціонування навчальних закладів, оскільки створює нестабільність та ускладнює повсякденне життя громадян.

У контексті загроз Ігнат підкреслив, що хоча можливість поділу України на рівні небезпеки не розглядається нині, подібні тривалі тривоги потребують серйозної уваги та виваженого підходу у питаннях забезпечення безпеки та стабільності країни.

Читайте також: