Пральний порошок – це незамінний засіб для підтримки чистоти та свіжості одягу. Однак він може бути не тільки дорогим, а й шкідливим для здоров'я та навколишнього середовища.

Якщо ви хочете відмовитися від прального порошку або просто не можете його знайти, є кілька ефективних альтернатив, які допоможуть вам впоратися із цим завданням.

Докладніше про те, чим можна замінити пральний порошок, якщо його раптом не опинилося під рукою, читайте у нашому матеріалі.

Сода та оцет

Цей універсальний коктейль відмінно підходить для прання як білих, так і кольорових речей. Сода має дезінфікуючі властивості, а оцет допомагає видалити плями та освіжити колір тканини.

Щоб приготувати пральний засіб, додайте у відсік для порошку 100 г соди й запустіть прання. Перед полосканням додайте у відповідний відсік 100 мл оцту.

Сода та лимонний сік

Цей варіант прання підходить для тих, хто надає перевагу приємнішому аромату. Лимонний сік має антибактеріальні властивості та освіжає білизну.

Замість оцту до відсіку для кондиціонера додайте 100 мл лимонного соку.

Господарське мило та сода

Цей спосіб прання підходить для складних забруднень. Господарське мило має відмінні миючі властивості, а сода допомагає видалити залишки мила й освіжити білизну.

Натріть на тертці 100 г господарського мила, розчиніть в гарячій воді й додайте 1 столову ложку соди. Отриманий розчин залийте в барабан пральної машинки та запустіть прання.

При використанні будь-якого з цих способів прання важливо пам'ятати, що для видалення сильних забруднень може знадобитися кілька прань.

Читайте також:

Ви все життя робили це неправильно: як часто потрібно прати джинси насправді

Не всі про це знають: 5 речей, які краще не закидати у пральну машинку

Які режими пральної машинки найбільше споживають електрики. Краще про них забути