Українські полярники зі станції ім. Вернадського в Антарктиді сфотографували незвичайне явище – сонячне гало. Це веселка, яка з'являється навколо Сонця.

За словами фахівців Національного антарктичного наукового центру, сонячне гало можна побачити в Антарктиді досить часто, оскільки там морозна погода та висока вологість - ідеальні умови на його виникнення.

"До того ж, іноді гало може "висіти" кілька годин поспіль, змінюючи колір та насиченість, — кажуть фахівці.

Сонячне гало утворюється, як в атмосфері накопичуються крижані кристали. Світло, проходячи через них, переломлюється та відбивається. Це створює ефект веселки.

"В основному гало має форму кола і спостерігається навколо Сонця. Але це явище можна побачити навколо Місяця або інших потужних джерел світла, таких як вуличні ліхтарі. Щодо форми, то це можуть різні дуги, плями, стовпи світла тощо, — кажуть вчені.

Сонячне гало - це гарне та вражаюче явище, яке привертає увагу багатьох людей. Воно може бути помічене в різних куточках світу, але в Антарктиді шанси побачити його значно вищі.

додаткові відомості

  • Сонячне гало можна побачити не тільки навколо Сонця, а й навколо Місяця, інших яскравих джерел світла, таких як вуличні ліхтарі, і навіть навколо штучних світлових об'єктів, таких як фари автомобілів.
  • Форма сонячного гало залежить від форми та орієнтації крижаних кристалів в атмосфері.
  • Колір сонячного гало також залежить від форми та орієнтації крижаних кристалів.
  • Сонячне гало може бути як яскравим, і блідим. Це залежить від кількості крижаних кристалів у атмосфері.

Читайте також:

Ходитимемо у футболках та куртках: кліматологи розповіли про аномально теплу зиму в Україні

Чому в жодному разі не можна купувати квартиру вище 7 поверху. Вчені цього вже не приховують

Останні запаси: Кремль поверне до ладу старовинний радянський літак-розвідник, щоб воювати з Україною