На українських ринках та в супермаркетах споживачам варто бути особливо пильними при виборі вершкового масла. За даними асоціації "Споживча довіра", у торгових мережах до 40% пропонованого масла є фальсифікатом, а на ринках ця цифра майже досягає ста відсотків. Це серйозна проблема, яка потребує уважності з боку споживачів.

Головне, що слід враховувати при покупці олії, - це вибір перевірених марок, про які є позитивні відгуки та рекомендації. Проте, навіть у великих торгових мережах можна зіткнутися з фальсифікатом. Олена Куликова, голова правління асоціації "Споживча довіра", підкреслює, що лабораторне дослідження є єдиним надійним способом визначити справжність продукту.

Крім проблеми фальсифікації, українські споживачі також стикаються з ризиком придбати небезпечні чи зіпсовані продукти. Олена Куликова попереджає, що важливо звертати увагу на умови зберігання олії. "Наприклад, якщо олія зберігається не в морозилці, то вже є питання. По суті, таким чином, у цієї олії зменшується термін придатності, якщо відкритий холодильник», – пояснила експертка.

Купівля продуктів на ринках також потребує особливої ​​обережності. Продавці на ринках часто пропонують вершкове масло, яке може бути не лише фальсифікованим, а й невідповідним стандартам безпеки та якості.

У результаті, при виборі вершкового масла важливо керуватися не тільки брендом, а й звернути увагу на умови зберігання продукції, а також, по можливості, використовувати лабораторні перевірки для підтвердження справжності.

Читайте також: