Президент Росії Володимир Путін зробив нову заяву щодо України під час свого виступу на самітіG20. Як повідомляє РБК-Україна, Путін згадав "переговори" і наголосив, що Кремль їх не відкинув.

Виступаючи з відеозв'язку, він звернувся до аудиторії та порушив тему війни в Україні, назвавши її трагедією, для припинення якої потрібне втручання. Путін заявив, що Росія ніколи не відмовлялася від мирних переговорів із Україною, надавши своїм висловлюванням відчуття абсурду.

У контексті агресії проти України Путін провів паралелі з конфліктом між Ізраїлем та ХАМАС, порівнявши те, що Кремль називає «переворотом» в Україні (маючи на увазі події на Майдані), та «знищенням населення Палестини».

"Військові дії - це завжди трагедія конкретних людей, конкретних сімей, і країни загалом. Безумовно, ми маємо думати про те, як припинити цю трагедію. До речі, Росія ніколи не відмовлялася від мирних переговорів з Україною”, - заявив Путін.

Незважаючи на періодичні заяви Кремля про готовність до переговорів з Україною, важливо зазначити, що ці пропозиції супроводжуються умовами, які поставлено Москвою.

"Війна в Україні не може не вражати, але переворот в Україні та винищення громадянського населення там і в Палестині хіба не вражають?" – додав Путін.

З моменту оголошення Путіним про анексію окупованих територій 30 вересня 2022 року Україна дала зрозуміти, що не братиме участі у мирних переговорах із нинішнім керівництвом. Президент Зеленський прямо заявив, що діалог розглядатиметься лише тоді, коли відбудеться зміна керівництва у країні-агресорі.

Читайте також:

Пельмені будуть вдвічі смачніші: просто додайте цей інгредієнт у воду перед варінням

Київ накрило снігом, на дорогах ожеледиця та затори: з'явилися фото

Що робити, якщо представники ТЦК силоміць намагаються посадити в машину: юрист надав роз'яснення