Під час отримання субсидії на опалювальний сезон в Україні враховується фінансове становище сім'ї.

Якщо хтось із членів сім'ї отримав дохід понад 100 тисяч гривень від продажу майна, зазвичай вважається, що сім'я не має права на субсидію. Однак цікавий момент полягає в тому, що під час розгляду заявки на субсидію на зимовий період враховуються доходи сім'ї за перші два квартали поточного року, тобто з січня до червня. Якщо сім'я продала якесь майно після червня, такий дохід не враховується і сім'я може отримати субсидію.

Важливо, що Міністерство соціальної політики нагадує тим, хто отримує субсидію, про необхідність повідомити Пенсійний фонд про доход, що перевищує 25 прожиткових мінімумів для працездатних громадян. На даний момент ця сума складає 67 100 гривень. Надається 30 днів після отримання прибутку, щоб повідомити про нього. Таким чином, якщо, наприклад, прибуток був отриманий у серпні чи вересні, його можуть врахувати при призначенні субсидії. Однак, якщо дохід буде отримано наприкінці осені або взимку, субсидія не буде скасована до закінчення опалювального сезону.

Також варто зазначити, деякі види доходів взагалі не враховуються при розрахунку субсидії. До них належать, наприклад, цільова благодійна допомога, що надається для здобуття освіти, медичних послуг, подолання наслідків стихійних лих та інших надзвичайних ситуацій. Також не враховуються виплати з медичної та соціальної допомоги, спадщина у вигляді нерухомого майна, а також гранти чи стипендії на навчання.