На Україну чекає тиждень контрастних погодних умов, відзначених коливаннями температури повітря, атмосферного тиску та поривчастими вітрами.

Про це пише «apostrophe», посилаючись на Meteoprog.

У ніч на 28 листопада на північному сході України та в Карпатах прогнозується невеликий сніг, у південних областях та Криму очікується дощ. У деяких південних та західних регіонах може спостерігатись туман.

Нічна температура, за прогнозами, становитиме від -8 до -3 градусів за Цельсієм, а в деяких районах потенційно впаде до -14-9 градусів за Цельсієм. Денна температура коливатиметься від -5 до 0 градусів тепла, за винятком південної половини та Криму, де температура може досягати +2-+7 градусів тепла.

Південний циклон обрушиться на Україну 29 листопада, принісши із собою нестабільну, вологу та вітряну погоду. У західних та північних регіонах прогнозуються значні опади, в основному дощ та сніг, які можуть призвести до налипання мокрого снігу та зледеніння доріг.

Очікується, що швидкість вітру становитиме від 9 до 14 м/с, пориви досягнуть 15-20 м/с. Денна температура прогнозується від -5 градусів тепла у західних регіонах до +11 градусів тепла у південних регіонах та Криму.

До 30 листопада на півночі країни очікуються сніг та хуртовини, а в Криму помірні опади у вигляді дощу. У деяких регіонах може спостерігатися ожеледиця на дорогах.

Швидкість вітру очікується на західний напрямок 7-12 м/с. Нічна температура становитиме від -8 до -3 градусів тепла, у Карпатах опуститься до -15-10 градусів тепла. Денна температура коливатиметься від +1 до -4 градусів тепла.

У західних регіонах 1 грудня очікується сніг та мокрий сніг, що переходить у дощ, що потенційно може призвести до ожеледиці на дорогах. На решті території України опадів не очікується. Переважний напрямок вітру буде з південного напрямку, швидкість 5-10 м/с. Нічна температура, за прогнозами, становитиме від -8 до -3 градусів за Цельсієм, а в північних регіонах опуститься до -14-9 градусів за Цельсієм.

Денна температура коливатиметься від +2 до -3 градусів тепла, за винятком півдня, Криму та Карпат, де температура може досягати +3-+8 градусів тепла.

2 грудня в Україні очікуються невеликі та помірні опади у вигляді дощу з мокрим снігом через вплив області низького тиску з боку Атлантичного та атмосферного фронтів.

Можливий невеликий туман. Нічна температура коливатиметься від +1 до +6 градусів тепла, денна – від +5 до +10 градусів тепла. У північній частині Лівобережжя нічні температури можуть опускатися до -8-3 градусів тепла, денні - від +1 до +6 градусів тепла.

Нарешті, 3 грудня у центральних та північних регіонах прогнозується дощ із мокрим снігом, тоді як в інших частинах країни опади можуть бути мінімальними. Швидкість вітру варіюватиметься від 3 до 8 м/с.

Нічна температура становитиме від 0 до +5 градусів тепла, денна від +2 до +7 градусів тепла, за винятком півдня, сходу та Криму, де температура може досягати +8-+13 градусів тепла.

Читайте також:

Українців уже попередили: деякі продукти у магазинах можуть зникнути чи серйозно подорожчати

Можна залишитися без фруктових дерев: як підготувати сад до снігопадів і чи потрібно збивати лід із гілок

Багато хто їсть це щодня: названо продукти, які провокують інсульт