Червона ікра часто прикрашає святковий новорічний стіл як смачні, корисні та візуально привабливі ласощі. Однак привабливість цих ласощів пов'язана з одним нюансом: існує ризик придбання підроблених продуктів, які не лише позбавлені смакових та поживних властивостей, а й можуть становити небезпеку для здоров'я.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяХоча червона ікра є дорожчими ласощами, тривожно низька ціна повинна викликати підозри. Справжня червона ікра коштує досить дорого.
Другий контрольний пункт – запах.
Справжня ікра має яскраво виражений рибний аромат, тоді як штучні аналоги можуть мати або слабкий або зовсім інший запах, не пов'язаний з рибою.
Зовнішній вигляд є третім показником.
Яскраво-жовта або яскраво-жовтогаряча «ікра», позбавлена характерної гладкості та «очей» справжніх яєць, швидше за все, є підробкою. Простий домашній тест полягає у приміщенні кількох яєць у гарячу воду.
Справжня ікра, будучи білком, згортається, у результаті утворюється каламутна вода чи характерні білі пластівці. Штучна ікра, навпаки, не змінить колір помітно, а лише набуде невеликих розлучень і маслянистих плям.
Ринкове тестування також можливе.
Нанесення на ікру перекису водню дозволяє відрізнити справжність. Справжня ікра при контакті з перекисом біліє, тоді як підроблена ікра залишається незмінною у кольорі.
Ці запобіжні заходи захищають від ненавмисного додавання обманної імітації до святкової страви, гарантуючи насолоду справжньою та безпечною червоною ікрою.
Читайте також:
Рік Дракона: у які кольори потрібно прикрасити ялинку та будинок, щоб залучити гроші та удачу
Українців попередили про новий циклон: коли чекати і до чого готуватись