Китай одна з небагатьох країн, що не засудила Росію за повномасштабне вторгнення в Україну. Більше того, глава КНР уникає контактів з українським колегою. Так, за період повномасштабної війни Сі лише один раз поговорив із президентом Володимиром Зеленським телефоном, тоді як двічі зустрічався з Путіним та провів із ним близько десятка телефонних і відео переговорів. Таким чином, влада КНР зайняла дуже незрозумілу для світового співтовариства позицію: з одного боку Китай не підтримав РФ, коли ООН голосувала за резолюцію із засудженням вторгнення в Україну, а з іншого - не стала виступати проти вторгнення. У генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга на це своя думка.
Так, у середу, 29 листопада, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час пресконференції у Брюсселі після завершення засідання Ради Україна-НАТО заявив, що що Росія внаслідок війни проти України стала дуже залежною від Китаю, віддаючи в заставу Пекіну рік за роком своє майбутнє.

"Рік за роком Москва віддає своє майбутнє в заставу Пекіну", — зазначив Столтенберг, наголосивши, що через свою агресію РФ стала значно слабшою у військовому, політичному та економічному планах.

Генсек НАТО також наголосив, що через свою агресивну війну Росія стала значно слабшою політично.

"З політичної точки зору, Росія втрачає вплив у своєму ближньому закордонні. Не лише в Україні, а й на Кавказі та в Центральній Азії", – заявив Столтенберг.

Крім того, Росія стала слабшою не лише у військовому плані, а також і в економічному.

"Доходи від продажу нафти і газу падають. Російські банківські активи перебувають під санкціями. Понад тисячу іноземних компаній припинили або скоротили свою діяльність в країні, а 1,3 млн людей виїхали з Росії минулого року", – зазначив генсек НАТО.

Нагадаємо, 29 листопада у Брюсселі, в рамках зустрічі урядовців Альянсу, відбувається перше в історії засідання Ради Україна–НАТО на рівні міністрів закордонних справ.

Читайте також:

Такого не було за всю історію: у Німеччині хочуть створити "оборонний щит" над Україною. Що відомо

Кара небесна: у Криму почали падати "Шахеди", які Росія запускає Україною. Відео

Бій Усік-Ф'юрі вже збираються перенести: названо нову несподівану дату

Останні дні Путіна: астролог розповів про комету, яка забрала життя Сталіна. Вона знову наближається