На думку експертів з Інституту вивчення війни, Володимир Путін планує скористатися інформаційною кампанією, сфокусованою на внутрішній політиці та критиці Заходу, напередодні майбутніх президентських виборів. у Росії, запланованих на 2024 рік.

Цей крок, на їхню думку, пов'язаний із занепокоєнням Кремля щодо негативного впливу провалів російських військ у ході конфлікту з Україною на політичну обстановку всередині країни та на перспективи політичного успіху Путіна.

Відповідно до звіту американського Інституту вивчення війни, Кремль також висловлює побоювання щодо можливої ​​дискредитації "виборчого". процесу з боку росіян, які проживають за кордоном У зв'язку з цим передбачається, що російська влада має намір посилити цензуру в країні, прагнучи запобігти негативним впливам на імідж "виборчої" системи.

Аналітики зазначають, що Кремль має намір збудувати передвиборчу кампанію Володимира Путіна на внутрішній політиці та критиці Заходу.

Основний наголос буде зроблено на підтримку стабільності всередині країни та придушення будь-яких спроб протестів, особливо серед мобілізованих родичів, які можуть висловити своє невдоволення зовнішньою політикою Росії.

Необхідно відзначити, що вибори президента в Росії мають відбутися навесні 2024 року і попередня інформація вказує на те, що Путін планує висунутися на новий 6-річний термін. У зв'язку з цим адміністрація Кремля виявляє занепокоєння можливими протестами та прагне заспокоїти тих, хто висловлює невдоволення воєнними діями Путіна.