Нещодавно глава СБУ анонсував багато сюрпризів для росіян. І справді, дивлячись щодня на те, що відбувається, росіяни вже чітко розуміють, що про безпеку навіть у Москві варто забути і не чекають нічого доброго від завтрашнього дня. Те, що відбулося напередодні в Бурятії, чергове тому підтвердження.

Стало відомо, що невідомі підірвали вантажний поїзд на перегоні Ітікіт - Окусікан, що складається з 50 вагонів (41 цистерна з дизельним паливом та 3 цистерни з авіаційним паливом). За цим фактом слідчі Східного міжрегіонального слідчого управління на транспорті порушили 1 грудня кримінальну справу за статтею "Терористичний акт".

"В результаті вибуху згоріло 16 цистерн з голови поїзда, близько двох цистерн (20 і 22 від головки поїзда) виявлено пробоїну в зоні водовідведення. Після вибуху було вивезено 14 цистерн, але подальше транспортування вагонів поки неможливе - вибух серйозно пошкодив рейки, а паливо затопило їх, - уточнили наслідки в МНС Росії.

Однак на цьому "сюрпризи" для росіян не скінчилися.

Так, буквально наступного дня в російській республіці Бурятія невідомі підірвали ще один потяг із пально-мастильними матеріалами.

За даними російських ЗМІ, вибух пролунав у тому ж районі, де було підірвано перший поїзд – у районі селища Сєвєродомуйськ.

"Чотири цистерни зі складу згоріли, ще дві пошкоджені вогнем. За попередніми даними, паливо розлилося на площі 150 квадратних метрів, - сказано в повідомленні.

Зазначимо, що частина ділянки БАМ у Бурятії – єдиний серйозний шлях залізничного сполучення між Росією та Китаєм. Країна-агресор використовує цей шлях для військових поставок, проте зараз його роботу паралізовано.

Український журналіст Андрій Цаплієнко з посиланням на власні джерела заявив, що це була чергова успішна спецоперація СБУ, щоправда, у самому відомстві про ці епізоди мовчать.

"Росіяни двічі потрапляли у пастку Служби безпеки України - на Байкало-Амурській магістралі вибухнув черговий ешелон із паливом. За даними моїх джерел, цей вибух був другим етапом спецоперації СБУ щодо виведення з ладу цієї важливої ​​залізничної гілки. Росіяни використовують її, зокрема, для військової логістики», - написав Цаплієнко.

І справді, частина ділянки БАМ у Бурятії – єдиний серйозний шлях залізничного сполучення між Росією та Китаєм. Країна-агресор використовує цей шлях для військових поставок, проте зараз його роботу паралізовано.

Читайте також:

Дикі та голодні: у мережі показали, як війська Путіна грабують приватний будинок на Херсонщині. Відео

Путін уже втрачає хватку: дочка кремлівського диктатора вийшла на політичну арену. Скоро тато зрушить і навіть не моргне

Путін зірвався на повну: дев'ятикласників, які провалили іспити, відправлятимуть на військові заводи