А як ви робите з вчорашніми макаронами? Думаємо, що найчастіше вони йдуть на викид, або розігріваються в мікрохвильовій печі і з'їдаються без особливого задоволення.

Найпростіший спосіб порятунку вчорашніх макаронів - підігріти їх на сковороді з вершковим маслом, залити яйцем і посипати сиром. Якщо ж цей варіант набрид, настав час експериментів.

Так, рекомендуємо реанімувати "втомлені" макарони у сирному соусі. Це, до речі, дуже відома в Америці страва під назвою "Мак енд чиз" (mac and cheese, macaroni and cheese). Завдяки швидкому, простому і неймовірно смачному соусу з вершків та сиру макарони не потребують ні м'ясних, ні рибних доповнень. Це цілком самодостатня і дуже багата на смак страва.

Потрібно заздалегідь підготувати 400 мілілітрів вершків та 100 грамів сиру з блакитною пліснявою. Ці інгредієнти потрібно відправити в сковороду та потомити близько двох хвилин. При цьому важливо постійно їх помішувати. Після цього залишиться додати соус до макаронів і потримати на вогні ще кілька хвилин.

"Також можна додати трохи дуже дрібно нарізаного сиров'яленого м'яса, не більше 15 грамів вершкового масла, а при подачі в центр страви покласти один сирий жовток від попередньо обробленого яйця", — радять кухарі відомих ресторанів на додаток до соусу з вершків та сиру.

До речі, нагадаємо, з якими соусами та підливами найкраще поєднуються ті чи інші макарони залежно від форми:

  • спагетті (паста у вигляді тонких лозин різного діаметру) — з соусами з фаршу типу болоньєзе;
  • фетучині (довгі плоскі макарони) — із вершковими соусами;
  • букатини (довга паста у вигляді соломинок з діркою всередині) — з густими, жирними, м'ясними та масляними підливами;
  • фарфалле (паста у вигляді бантиків) — з сирними та томатними;
  • фузилі (паста у вигляді спіралек різної довжини) — універсальні макарони для будь-яких соусів та підлив;
  • пенне, ригатоні, конкільє (паста у вигляді трубочок) — краще за інших утримує густі соуси типу маринару або песто;
  • стеліне (паста у вигляді зірочок) підходить для заправки супів та бульйонів;
  • вермішель поєднується з вершковими соусами типу бешамель та овочевими підливами.

Читайте також:

І додайте баночку тунця: рецепт ситного салату з макаронів та овочів, в який ви закохаєтеся з першої порції

Чоловіки з'їдають відразу по дві тарілки: рецепт картопляного супу з фаршированими макаронами

І для макаронів, і для котлет: рецепт смачного та ніжного фаршу з беконом та твердим сиром

Так роблять італійці: що додати в каструлю, щоб макарони ніколи не злипалися

Як здивувати сім'ю найсмачнішою вечерею: рецепт макаронів з вершковою куркою та печерицями