А як ви робите з вчорашніми макаронами? Думаємо, що найчастіше вони йдуть на викид, або розігріваються в мікрохвильовій печі і з'їдаються без особливого задоволення.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяНайпростіший спосіб порятунку вчорашніх макаронів - підігріти їх на сковороді з вершковим маслом, залити яйцем і посипати сиром. Якщо ж цей варіант набрид, настав час експериментів.
Так, рекомендуємо реанімувати "втомлені" макарони у сирному соусі. Це, до речі, дуже відома в Америці страва під назвою "Мак енд чиз" (mac and cheese, macaroni and cheese). Завдяки швидкому, простому і неймовірно смачному соусу з вершків та сиру макарони не потребують ні м'ясних, ні рибних доповнень. Це цілком самодостатня і дуже багата на смак страва.
"Також можна додати трохи дуже дрібно нарізаного сиров'яленого м'яса, не більше 15 грамів вершкового масла, а при подачі в центр страви покласти один сирий жовток від попередньо обробленого яйця", — радять кухарі відомих ресторанів на додаток до соусу з вершків та сиру.
До речі, нагадаємо, з якими соусами та підливами найкраще поєднуються ті чи інші макарони залежно від форми:
- спагетті (паста у вигляді тонких лозин різного діаметру) — з соусами з фаршу типу болоньєзе;
- фетучині (довгі плоскі макарони) — із вершковими соусами;
- букатини (довга паста у вигляді соломинок з діркою всередині) — з густими, жирними, м'ясними та масляними підливами;
- фарфалле (паста у вигляді бантиків) — з сирними та томатними;
- фузилі (паста у вигляді спіралек різної довжини) — універсальні макарони для будь-яких соусів та підлив;
- пенне, ригатоні, конкільє (паста у вигляді трубочок) — краще за інших утримує густі соуси типу маринару або песто;
- стеліне (паста у вигляді зірочок) підходить для заправки супів та бульйонів;
- вермішель поєднується з вершковими соусами типу бешамель та овочевими підливами.
Читайте також:
Чоловіки з'їдають відразу по дві тарілки: рецепт картопляного супу з фаршированими макаронами
І для макаронів, і для котлет: рецепт смачного та ніжного фаршу з беконом та твердим сиром
Так роблять італійці: що додати в каструлю, щоб макарони ніколи не злипалися
Як здивувати сім'ю найсмачнішою вечерею: рецепт макаронів з вершковою куркою та печерицями