Ніхто не стане сперечатись, що наразі весь демократичний світ переживає складні часи. Більше того, багато хто дивиться на Сполучені Штати, як світового лідера, в тому числі й щодо політики щодо України.

От тільки всупереч всім сподіванням Росії, США чітко та послідовно підтримують Україну.

Більше того, під час промови на Форумі національної оборони імені Рейгана Міністр оборони США Ллойд Остін сказав, що російський диктатор Володимир Путін дужн помиляється, вважаючи, що "може пережити нас", а також у тому, що підтримка України буде послаблюватися. Крім того, очільник Пентагону назвав ключові причини важливості України для США і світу.

"Зараз і в Ізраїлі, і в Україні демократії борються з безжальними ворогами, які прагнуть їх знищити. І ми не дозволимо ХАМАСу чи Путіну перемогти. І ми не дозволимо нашим ворогам розділити або послабити нас. Тож, в той час як ми нарощуємо підтримку Ізраїлю, ми залишаємось зосередженими на Україні".

"Отже, через 21 місяць провальної завойовницької кампанії Путіна російські війська значно ослаблені. Перш за все, завдяки неймовірно хоробрим українським військовим. Але досягнення України також є результатом двопартійного лідерства США і коаліції з близько 50 країн, яку ми створили".

"…ми все ще терміново потребуємо двопартійної підтримки в Конгресі, щоб ухвалити додатковий закон про надання термінової безпекової допомоги нашим партнерам в Україні, Ізраїлі та інших країнах".

"Зараз, незважаючи на свою ізоляцію, Путін вважає, що він може пережити українців. Але він помиляється".

"Зараз Путін також думає, що він може пережити нас. Він вважає, що наша коаліція розпадеться, що наша сила волі згасне, а наша демократія просто відволічеться. Але вкотре Путін помиляється. І ми повинні продовжувати чітко пояснювати американському народу про ставки в Україні".

Остін зазначив, що Кремль веде несправедливу війну імперської агресії, в той час, як Україна обороняється.

Він наголосив, що "це дає Україні величезну стратегічну перевагу у справедливій боротьбі".

Очільник Пентагону вчергове заявив, що Україна має величезне значення для Америки і для всього світу з чотирьох ключових причин:

  • війна Путіна становить серйозну і пряму загрозу безпеці в Європі і за її межами.
  • путінська агресія є чітким викликом для союзників США в НАТО.
  • навмисна жорстокість Кремля є атакою на спільні цінності демократії і порядності.
  • війна Путіна – це фронтальний наступ на міжнародний порядок, заснований на правилах.

"Тож результат цієї боротьби визначатиме глобальну безпеку на десятиліття вперед. І ми не можемо відсиджуватися збоку" – наголосив Остін.

Пряма мова: Тому президент (США – ред.) Байден визначив чітку мету: Сполучені Штати прагнуть вільної і суверенної України, яка може захистити себе сьогодні і стримати подальшу російську агресію в майбутньому.

І тому ми працюємо разом з нашими союзниками і партнерами над тим, щоб допомогти Україні розбудувати майбутню силу, здатну відбити більшу кількість російських атак у наступні роки.

Нагадаємо, що глава Пентагону Ллойд Остін приїздив до Києва 20 листопада, напередодні "Рамштайну" з неоголошеним візитом. Разом з очільником Пентагону Ллойдом Остіном прибув і командувач Об’єднаних збройних сил НАТО в Європі генерал армії США Крістофер Каволі. Так Штати продемонстрували, що продовжуватимуть і надалі підтримувати Україну у її боротьбі проти агресії Росії.

Читайте також:

Пригостили горілкою та закускою з миш'яком: загадкові дівчата отруїли відразу 24 російські окупанти, які вимагали розваг

Йому вже зовсім погано: режисера фільмів "Екіпаж" та "Тайговий роман" терміново перевели до реанімації. Шанувальники моляться

У Кремлі кидатимуться стільцями: Фінляндія завдала несподіваного удару по росіянам