Відро для сміття - це місце, де накопичуються відходи та залишки їжі. Згодом вони починають гнити, утворюючи неприємні запахи. Щоб позбавитися їх, необхідно регулярно виносити сміття, а також використовувати спеціальні засоби.

Докладніше про те, що потрібно зробити, щоб позбутися запаху відра для сміття, читайте в нашому матеріалі.

Як правильно мити відро для сміття

Для початку необхідно видалити сміттєвий пакет і винести його на смітник. Потім потрібно ретельно вимити цебро з миючим засобом. Особливу увагу слід приділяти швам і кутам, де найчастіше накопичується бруд та жир. Після миття цебро потрібно добре просушити.

Спеціальні засоби для усунення запаху

Існує безліч способів позбутися неприємного запаху у відрі для сміття. Ось кілька найефективніших:

  • Котячий наповнювач. Насипте на дно цебра трохи деревного наповнювача. Він чудово вбирає вологу та запахи. Змінювати наповнювач необхідно раз на тиждень.
  • Ефірні олії. Намочіть серветку кількома краплями ефірної олії, яка вам подобається. Протріть стінки відра і постіліть цю серветку на дно. Ефірні олії не тільки усувають запахи, але й дезінфікують поверхню.
  • Газета. Застеліть на дно цебра стару газету. Вона також добре вбирає вологу та запахи.
  • Розчин оцту. Залийте цебро розчином оцту у співвідношенні 1:1. Залишіть на кілька годин, потім добре промийте цебро з водою. Оцет не тільки усуває запахи, а й дезінфікує поверхню.
  • Харчова сода. Сода є чудовим абсорбентом. Вона може бути використана для усунення запахів як у чистому вигляді, так і у вигляді пасти. Для приготування пасти змішайте соду з водою у пропорції 1:1.
  • Білизна або інший універсальний засіб з хлором. Залийте цебро засобом, можна розбавити трохи водою. Залишіть на кілька годин, потім добре промийте цебро теплою водою. Хлор ефективно усуває запахи, але слід дотримуватися запобіжних заходів при роботі з ним.
  • Цедра цитрусових. Покладіть на дно цебра цедру лимона або апельсина. Запах цитрусових перебиває неприємні запахи. Змінюйте цедру раз на тиждень.
  • Кориця. Намочіть вологу серветку розчином кориці та покладіть на дно відра. Запах кориці буде просто карколомний.

Важливі поради

  • Регулярно викидайте сміття. Якщо ви не накопичуєте щодня хоча б половину пакета, замініть відро меншого розміру та купуйте невеликі пакети для сміття.
  • Зливайте рідину перед відправкою відходів у цебро. Якщо на дні з'явилася волога, відразу усувайте її, щоб не довелося потім довго позбуватися неприємного запаху.
  • Не ставте відро для сміття в тепле місце. Тепло прискорює процес гниття відходів та поява неприємного запаху.
  • Складайте вологі відходи в окремий пакет чи папір.

Дотримуючись цих порад, ви зможете позбутися неприємного запаху у відрі для сміття і зробити свій будинок більш затишним.

Читайте також:

Стане в нагоді кожній господині: чим можна замінити пральний порошок, якщо його раптом не опинилося під рукою

Допоможуть дешеві краплі з аптеки: як швидко та без хімії очистити кухонну плиту навіть із засохлим жиром

У будинок буде притягувати лиха і невдачі: в які дні краще відмовитися від прання