Мало хто з господинь знає, але якщо яйця дуже рано опустити в киплячу воду, вони стикаються один з одним і зазнають теплових ударів. В результаті їхня шкаралупа тріскається, а м'якоть розтікається по всій каструлі з водою. Щоб зварити ідеальні яйця і не пошкодити при цьому шкаралупу, нагоді лайфхак від наших бабусь.

Всі ми знаємо, що яєчна шкаралупа дуже часто під час варіння тріскається, а ще як підводить "некрасива" чищення, коли яйця потрібно нафарширувати і поставити на стіл перед гостями. І справді, "травмований" білок завжди псує естетику багатьох страв.

Виявляється, досвідчені господині при варінні яєць завжди додають у воду не тільки сіль, а й лимон або виливають трохи лимонного соку.

По-перше, лимонний сік не дозволить шкаралупі тріснути, а по-друге, яйця були ідеально гладкими після чищення, у воду і додають часточку лимона або виливають трохи лимонного соку.

Як правильно варити яйця

Після того, як яйця зварилися, їх слід занурити у холодну воду. Через пару хвилин її слід оновити, оскільки яйця віддадуть тепло і стане теплою.

Читайте також:

Цю помилку повторює кожен: як у жодному разі не можна розбивати яйця

Буде в рази смачнішим: чим замінити курячі яйця у випічці. Це допоможе пережити пост

Секрет наших бабусь, про який ви не знали: як зберігати яйця, щоб вони не псувалися два місяці

Щоб не обдурили ринку: як визначити свіжі яйця, не відходячи від прилавка. Проста хитрість