Навіть при приготуванні такої простої страви, як картопля, можна припуститися помилок, які зроблять її несмачною або навіть шкідливою. Щоб уникнути цього важливо знати кілька простих правил.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяДокладніше про те, як не можна варити картоплю, щоб вона не зіпсувалася, читайте в нашому матеріалі.
1. Очищення картоплі
Зрізати шкірку з картоплі потрібно, але робити це потрібно акуратно, щоб не видалити дуже багато корисних речовин. Якщо ви хочете отримати максимально корисний продукт, варіть картоплю у мундирі.
2. Замочування картоплі
Після очищення картоплю потрібно покласти у холодну воду на 30-60 хвилин. За цей час з нього вийдуть нітрати та надлишок крохмалю, а пюре вийде більш пишним та ніжним.
3. Заміна води
Після замочування воду треба злити, а картоплю відварювати у чистій. Це дозволить зберегти усі корисні речовини.
4. Додавання солі
Сіль потрібно додавати в кінці приготування, щоб картопля зберегла свою форму і не розварилася.
Ось кілька додаткових порад, які допоможуть вам приготувати ідеальну картоплю:
- Якщо ви хочете, щоб картопля вийшла більш м'якою, додайте у воду трохи олії або вершків.
- Для приготування пюре найкраще використовувати картоплю із високим вмістом крохмалю.
- Щоб картопля вийшла хрумкою зовні і м'якою всередині, її можна запекти в духовці.
Дотримуючись цих простих правил, ви зможете приготувати картоплю, яка буде смачною та корисною.
Читайте також:
Бульйон буде ідеально прозорим і наваристим: хитрість, яку використовували наші бабусі
Один із найсмачніших і правильних рецептів: як приготувати капусту "Провансаль"
Ця страва підкорить усю сім'ю: рецепт запіканки з картопляного пюре з м'ясним фаршем