Іноді буває, що при варінні яєць їхню шкаралупу дуже складно зняти, і це може стати справжньою проблемою.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяБагато хто вважає, що чим ближче яйця до кінця терміну придатності, тим важче їх очищати. Однак є цікавий спосіб, який допомагає впоратися із цим завданням, і він пов'язаний із використанням звичайної кулінарної солі.
Ось як ви можете покращити процес: візьміть свіжоварені яйця і помістіть їх у каструлю.
Залийте їх холодною водою так, щоб вони повністю занурилися в рідину. Поставте каструлю у спокої та залиште яйця у воді на 10 хвилин.
Після цього додайте в каструлю столову ложку солі та поставте на вогонь.
Варіть яйця 5 хвилин|мінути| після того, як вода закипить. Після варіння зніміть каструлю з плити та дайте яйцям постояти ще 5 хвилин.
Далі приготуйте суміш із холодної води та столової ложки оцту.
Покладіть яйця в цей розчин і зачекайте ще 5 хвилин. Після такої обробки шкаралупа легко відокремлюється від яйця.
Цей метод, запропонований досвідченими кулінарами, обіцяє спростити процес очищення яєць, особливо якщо у вас були труднощі з цим раніше. Спробуйте цей прийом і, можливо, ви більше не зіткнетеся з проблемами при очищенні варених яєць!
Читайте також: