Єгипетський кардіолог Джамал Шаабан, який раніше працював у Національному інституті серця, запропонував концепцію "корисного сніданку", здатного знизити ризик раптової смерті, інсульту та мозкового крововиливу.

На думку цього фахівця, неправильне харчування суттєво збільшує ймовірність передчасного відходу з життя, повідомляє видання dailynews.kyiv.ua.

Доктор Шаабан стверджує, що ідеальний сніданок повинен включати вівсяні цілозернові пластівці, переважно кукурудзяні, що набагато корисніше, ніж яйця та білий хліб. На його думку, запропонований варіант дозволяє запобігти утворенню згустків і крововиливів у мозку.

Цей кардіолог підтримує свої слова результатами данського дослідження, у якому взяли участь 55 000 осіб без попередніх випадків інсульту. Середній вік учасників становив 56 років. Вони мали змінити свої звички харчування. Результати показали, що у тих, хто вживав каші замість яєчні або тосту, ризик гострого порушення кровопостачання головного мозку знизився на 4% порівняно з тими, хто віддавав перевагу "нездоровому сніданку".

Важливим аспектом для здоров'я серцево-судинної системи, на думку кардіолога, є зменшення споживання цукру, жирних і калорійних продуктів. Особливо під загрозою опиняються ті, хто веде малорухливий спосіб життя.

Відповідно до загальноприйнятих рекомендацій, регулярні 30-хвилинні прогулянки щодня сприяють покращенню кровопостачання. Всі ці заходи, включаючи здоровий сніданок, сприяють зниженню ризику раптової смерті.

Читайте також:

У квартирі стане набагато тепліше: наклейте цю просту штуку на вікно – результат вас одразу здивує

Як приготувати ідеально прозорий холодець на Новий рік: 6 важливих хитрощів, про які ви не знали

Машину може винести прямо в дерево: у яких ситуаціях ви можете непомітно втратити керування на дорозі