Оливкова олія давно займає особливе місце у середземноморській дієті, відомій своїми сприятливими властивостями для здоров'я та довголіття. Крім приємного смаку та запаху, воно відіграє важливу роль у підтримці здоров'я.

Про це пише OnlyMyHealth.

Дослідження з Гарвардської медичної школи показали, що люди, які вживають більш ніж половини столової ложки оливкової олії на день, ризик передчасної смерті знижувався на 19% за 28 років. Ось кілька причин, чому оливкова олія може стати ключем до довгого та активного життя.

Серце здоров'я. Олеїнова кислота, що міститься в оливковій олії, позитивно впливає на здоров'я серця, як повідомляється у виданні Американського коледжу кардіологів. Ця олія сприяє зниженню рівня шкідливого холестерину та зменшує ризики серцевих захворювань.

Протизапальні властивості. Оливкова олія багата на антиоксиданти, включаючи поліфеноли, які борються із запальними процесами в організмі. Така дія може запобігти виникненню хронічних захворювань та сприяти довголіттю.

Здоров'я мозку. Мононенасичені жири в оливковій олії можуть захищати мозок від нейродегенеративних процесів. Це може знизити ризик розвитку хвороби Альцгеймера та інших когнітивних порушень.

Профілактика раку. Поліфеноли в оливковій олії мають можливість запобігти розвитку деяких форм раку, як стверджується дослідженням Афінського університету, особливо раку молочної залози та товстої кишки.

Управління вагою. На відміну від поширеної думки, що всі жири сприяють набору ваги, оливкова олія може допомогти контролювати апетит та запобігати переїданню.

Регулювання рівня цукру. Оливкова олія сприяє стабілізації рівня глюкози в крові, що може бути корисним для контролю діабету та продовження активного життя.

Читайте також:

Як відрізнити якісне вершкове масло від підробки: ці хитрощі повинен знати кожен

Результат вас точно здивує: для чого лимон відразу після покупки потрібно протерти олією

Як дуже швидко відрізнити натуральне вершкове масло від підробки: прості хитрощі