Більшість українських дітей - 80% - відчувають глибокий зв'язок зі своїм навчальним закладом. І саме ці учні мають високі бали з математики. За даними директора з освіти та навичок Андреаса Шляйхера, такий високий показник свідчить про високий рівень відданості вчителів, особливо в умовах емоційних труднощів, спричинених війною.

Про це пише Obozrevatel.

Останні дані дослідження PISA свідчать про зростання рівня шкільної самотності у 36 з 37 країн, що пов'язане з використанням Інтернету та поширенням смартфонів серед підлітків. Психолог Стенфордського університету Джеффрі Коен пояснює, чому почуття приналежності до школи важливе для успішності у навчанні.

Дослідження показують, що низькі оцінки та порушення дисципліни пов'язані з відсутністю відчуття належності до навчального закладу. Коен наголошує, що важливість відчуття приналежності стосується не лише освітніх установ, а й інших аспектів взаємодії людей.

Вчитель може використовувати вправи, які спрямовані на підвищення відчуття приналежності учнів. Дослідження психолога показало, що такі вправи поліпшують середні бали, зменшують випадки пропусків та дисциплінарних порушень. Критика вчителя може викликати невпевненість у відчутті належності, тому важливо використовувати позитивний підхід.

Коен рекомендує вчителям проводити вправи, спрямовані на утвердження цінностей, особливо у важкі періоди, наприклад, переходу учнів з однієї школи в іншу. Він також підкреслює важливість створення позакласних заходів, що сприяють взаємодії та відчуттю належності.

Інший підхід, який пропонує Коен, це "Класна кімната-головоломка", яка сприяє співпраці та підтримці серед учнів. Занадто велика кількість каральних заходів може погіршити ситуацію, тому важливо забезпечувати дітям можливість відчувати себе приналежними та отримувати підтримку у важкі моменти.

Читайте також:

Батьків попередили: як тепер можна отримати медичну довідку для зарахування дитини до садка чи школи

Скорочення предметів і не лише: що чекає на українських школярів. Важливі нові правила

Батькам це буде цікаво: чому за кордоном дітям у школах не ставлять домашніх завдань