В Україні спостерігається посилення процесу мобілізації, і кількість громадян, які підлягають призову, розширюватиметься. Полковник Роман Горбач, начальник управління персоналу штабу Командування Сухопутних військ ЗСУ, поділився інформацією про три категорії українців, які незабаром можуть отримати повістки.

Про це пише "Апостроф".

У зв'язку з необхідністю капітального доповнення особового складу армії обговорюються питання про призов додаткових 500 000 громадян. На розгляді у Верховній Раді є різні законопроєкти, які можуть призвести до заклику до ЗСУ зазначених категорій громадян.

Поки що затверджено мобілізацію для наступних категорій громадян:

- Тих, хто був знятий з військового обліку до 2015 року та не відновлений на військовому обліку відповідно до останніх змін законодавства України.

- Громадян, у яких закінчився термін відстрочки від призову на військову службу в період мобілізації.

- Осіб, які досягли 27 років, але не включені до військового обліку у зв'язку з ухиленням від виконання військового обов'язку.

Секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данилов закликає громадян зберігати спокій, оскільки мобілізація буде поетапною та планується на наступний 2024 рік. Пріоритетом є знаходження заміни тим, хто перебуває у зоні бойових дій уже тривалий час, а також доповнення батальйонів та створення нових. Система рекрутингу та зміна підходу до мобілізації мають допомогти у цьому процесі. Через два роки війни стає дедалі складніше мотивувати українців приєднатися до армії.

Читайте також:

Закликати майже 500 тисяч людей: українцям розповіли нововведення щодо мобілізації

Що потрібно знати тим, у кого бронь: нововведення по мобілізації, про які ви не знали

Це почалося ще до 1991 року: у ГУР розповіли, як готувалося повномасштабне вторгнення в Україну