Багато хто любить тропічний фрукт ківі не менше, ніж апельсини та мандарини взимку. Втім, можна помітити, що якщо фрукт довго знаходиться на кухні, його шкірка починає морщитися, і він псується. Щоб цього уникнути, потрібно правильно зберігати ківі.

Про це пише портал korisno.24tv.ua.

Сезон ківі триває з жовтня по травень, тому на даний час на прилавках магазинів представлена ​​велика кількість цих фруктів, упакованих у кошики або просто на вагу. За наявності знань про те, як правильно їх зберігати, ви можете з упевненістю купувати ківі в кошиках, не турбуючись про їхнє псування.

Як вибрати ківі:

Почніть із визначення того, який вид ківі вам потрібен. Якщо ви плануєте вжити його одразу після покупки, вибирайте м'які плоди. Якщо ж ви купуєте ківі заздалегідь, виберіть твердий фрукт, який дозріє за кілька днів.

Стиглі ківі мають коричневий колір без плям або западин і мають чіткий, приємно виражений смак.

Як правильно зберігати ківі:

Якщо ви придбали твердий і недозрілий ківі, зберігайте його за кімнатної температури кілька днів, доки він не дозріє самостійно.

Важливо уникати прямих сонячних променів, які можуть прискорити процес дозрівання та призвести до псування. Також слід зберігати ківі далеко від фруктів, що виділяють етилен, таких як яблука, авокадо та помідори, щоб запобігти ранньому псуванню.

Якщо у вас вже є стиглий ківі, але ви не плануєте його вживання найближчим часом, зберігайте його в холодильнику. Це уповільнить процес дозрівання та продовжить його термін придатності до 5 днів.

Шматочки ківі можна помістити у герметичний контейнер. Розрізаний ківі залишиться свіжим протягом двох днів.

Чи можливо заморозити ківі:

Заморожування ківі є найкращим способом довгострокового збереження цього фрукта. Наріжте ківі на скибочки і розподіліть на пергамент, попередньо заморожений протягом 2-3 годин. Перенесіть заморожені шматочки у герметичний контейнер. Ківі можна зберігати у такому стані до 3 місяців.

Читайте також: