Зима - це чудова пора року, проте іноді вона може бути небезпечною.

У цей час доби вечір настає дуже швидко, і для того, щоб пересуватися з повною безпекою, не турбуючись про те, що вас може не помітити автомобіль на дорозі, корисно дотримуватися кількох важливих порад. Про це повідомляє прес-служба ДСНС України.

На щастя, цього року немає блекаутів, і нам не доводиться виходити на вулицю з ліхтарем у темний час доби. Але навіть незважаючи на це, взимку можуть відбуватися відключення світлової лінії, і в таких випадках ліхтарі та світлофор перестають давати світло.

Основні правила безпеки застосовні не тільки у містах. Дуже часто в сільських районах немає належного освітлення, тому важливо знати, як уникнути негативних наслідків на дорогах та узбіччях.

Правила безпеки у темний час доби:

  • Взимку вибирайте світлий одяг, особливо у разі вимкнення світла. Придбайте флікери - світловідбиваючі елементи. Якщо у вас є тварини, закріпіть флікер на їх нашийнику.
  • У темний час доби темний одяг без флікерів стає видимим на відстані 10 метрів, світлий одяг — на 40 метрів, а світлий одяг із флікерами — на 150 метрів.
  • Завжди носіть із собою заряджений ліхтарик та мобільний телефон. Перетинайте дорогу тільки пішохідними переходами, і, по можливості, робіть це разом з групою людей.
  • Будьте уважні до людей похилого віку, батьків з колясками або людей з обмеженими можливостями — допоможіть їм перейти дорогу.

Вибір та розташування флікерів:

Вибирайте флікери розміром від 15 см ² білого або лимонно-жовтого кольору, оскільки вони найбільш помітні.

Приклеюйте флікери на рівні очей водія - до рюкзака, сумки, головного убору, одягу. Їх також можна закріплювати на рухомих частинах тіла: передпліччя, зап'ястя, гомілку і так далі. Експериментуйте, комбінуючи знімні та незнімні світловідбиваючі елементи у вашому образі.

Читайте також:

Прості поради, які допоможуть заощадити на оплаті електроенергії: що потрібно зробити

Незалежно від обсягу споживання: названо нові тарифи на електроенергію. Готуйте свої заощадження

Багато хто не здогадувався: як самостійно змінити тариф на електроенергію