Прозорий бульйон - це основа багатьох смачних та ароматних страв, таких як супи, борщі, соуси та інші. Однак приготувати його буває непросто, навіть досвідченим кухарям.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяЯкщо бульйон вийшов каламутним, не засмучуйтесь. Ви можете виправити ситуацію за допомогою однієї простої кулінарної хитрості. Для цього вам знадобиться лише одне куряче яйце.
Докладніше про те, що потрібно підлити в каструлю, щоб каламутний бульйон відразу став прозорим, читайте в нашому матеріалі.
Ось як це зробити:
- Охолодіть бульйон до температури щонайменше 70 градусів.
- Збийте яєчний білок до утворення стійкої піни.
- Поступово влийте збитий білок у бульйон, постійно помішуючи.
- Поставте каструлю з бульйоном на вогонь і доведіть до кипіння.
- Варіть бульйон на повільному вогні протягом 5 хвилин|мінути|, постійно помішуючи.
- Зніміть бульйон із вогню і процідіть через сито.
Чому цей метод працює?
Яєчний білок містить білки, які пов'язують дрібні частинки, що викликають каламутність бульйону. При нагріванні ці частки злипаються та осідають на дно каструлі.
Ось кілька додаткових порад, які допоможуть вам приготувати прозорий бульйон:
- Використовуйте свіже м'ясо чи птицю.
- Добре промийте м'ясо чи птицю перед варінням.
- Видаліть з кісток та м'яса жир та плівки.
- Не кладіть у бульйон овочі на початку варіння.
- Чи не переварюйте бульйон.
Читайте також:
Бульйон буде ідеально прозорим і наваристим: хитрість, яку використовували наші бабусі
Весь секрет у бульйонному кубику: рецепт ситних котлет із гречки, які замінять м'ясні