Головний редактор інтернет-видання "Цензор.Нет" Юрій Бутусов бере активну участь у військових діях на фронті й сильно переживає за події, що відбуваються там, які суперечать здоровому глузду, логіці та справедливості.

Докладніше про те, що українських операторів дронів відправили з автоматами на штурм, інформують Факти та коментарі.

Зокрема, у своєму посту Юрій Бутусов висловив гірке невдоволення тим, що двох досвідчених операторів дронів 74-го розвідувального батальйону було відправлено на штурм з автоматами та загинуло під час бою з ворогом.

«Мета атаки була - відобразити наглядовий пункт батальйону, який довелося залишити, тому що ця тимчасова і не укріплена позиція була повністю зруйнована артилерією супротивника. Атака не відповідала обстановці у тому ділянці фронту, де сили противника переважають. Але командування 74-го розвідбату це не врахувало, і замкомбату позивний „Первак“ відправив дроводів в атаку з автоматами. Внаслідок заборони бійцям знищити противника та супроводжувати атаку дронами, штурмова група атакувала без підтримки, зазнала важких втрат, і завдання не було виконане», — написав журналіст.

Також Бутусов зазначив, що через відсутність компетентних розслідувань та недостатність процедур після бойових дій в армії України, випадки направлення операторів дронів на штурмові завдання не поодинокі та продовжуються.

Журналіст висловив невдоволення тим, що люди, які довели свою ефективність на війні, страждають через безрозсудні розпорядження командирів. Він заявив, що командири, які віддали безвідповідальні накази й відповідають за життя своїх підлеглих, не заслуговують керувати бойовими підрозділами.

Юрій Бутусов висловив думку, що керівництво Збройних сил України має визнати проблему у напрямку операторів дронів на штурмові операції без належної підтримки та заборонити такі дії, а також використовувати операторів дронів для виконання інших завдань.

Дивно, але на посаду відреагував Валерій Залужний, головнокомандувач ЗСУ, поставивши два чіткі хрести на знак згоди з Бутусовим.

Звичайно, серед читачів були й ті, хто обурився тим, що бойовий генерал під час активних бойових дій перебуває у "Фейсбуці". Водночас сам Бутусов висловив подяку Валерію Федоровичу.

Скріншот із мережі

Читайте також:

Переломний момент у ракетних обстрілах України: що у Путіна пішло не так і що кажуть експерти

Це треба знати: площу знищеного житла, за яке дадуть компенсацію, обмежили

У Кремлі опаде штукатурка: Британія надішле Україні історичну кількість новітніх безпілотників. Їхні тисячі