Серед служителів церкви розповсюджене переконання, що відвідувати могилу близької людини можна за потребою у будь-який день тижня та у будь-який час дня. Але є кілька днів на рік, коли віруючим краще утриматись від походу до могил близьких. Так, рекомендується не відвідувати цвинтар на Великдень та на Святій Седмиці, тобто тижні після Великодня. Ці дні присвячені воскресіння Ісуса Христа і треба радіти життю та молитися. А ось деякі прикмети, що стосуються відвідування кладовища, людині все ж таки варто пам'ятати.

Саме про те, які правила відвідування цвинтаря існують, і коли взагалі можна приходити до померлих, розповідають прикмети.

Вважається, що середа та п'ятниця – це ті дні, в які відвідувати померлих не можна.

Так, наші предки вважали цвинтар свого роду брамою зі світу живих у світ мертвих і вірили, що в середу і п'ятницю душі померлих, що лежать на цвинтарі, збираються разом. Для живих приходити в ці дні тижня відвідувати могили близьких небезпечно, оскільки небіжчик може викрасти душу та зайняти її місце.

Також краще не ходити на цвинтар у неділю. Це стосується і нічних відвідин цього місця. Насамперед уночі треба боятися не примар, а ями під вириту могилу, адже її можна не помітити і впасти.

Езотерики не рекомендують приходити на цвинтар у другій половині дня, а до церкви - після заходу сонця (це не стосується нічної служби у церкві).

Варто пам'ятати і про великі свята, коли краще не приходити на цвинтар. Йдеться про Різдво, Благовіщення, Великдень та Трійцю. Така заборона пояснюється тим, що, наприклад, Воскресіння Христове – це радісне свято, спрямоване на звільнення від смутку та скорботи – воно символізує перемогу над смертю.

До речі, ходити на цвинтарі не можна не лише в день Воскресіння Господнього, а й протягом наступного тижня. Вважається, що цими днями померлі душі вирушають до храмів, щоб разом зрадіти святам.

Читайте також:

Маразм міцнів. У Росії будуть використовувати порох померлих для салютів

У будинок постукає покійник: чому у квартирі не можна зберігати засушені квіти. Важлива прикмета

Багато хто говорить, що це до покійника: чому насправді собака починає рити ями у дворі. Зверніть на це увагу

Що робити, якщо вам наснилася покійна людина і що потрібно зробити