Назвемо три найчастіші помилки, яких слід уникати при приготуванні "другого хліба".

Очищення перед варінням

Багато хто вважає, що варити очищену картоплю зручніше та швидше, але насправді це неправильно.

Очищені бульби втрачають багато вітамінів та мінералів, які знаходяться під шкіркою або в безпосередній близькості від неї.

Крім того, очищена картопля вбирає більше води, стає рідкою і розвалюється. Краще відварювати "бульбу" в шкірці, а потім уже очищати її гарячою або охололою.

Варіння у холодній воді

Це ще одна поширена помилка, яка впливає на якість коренеплоду.

Якщо ви кладете картоплю в холодну воду і доводите її до кипіння, то вона вариться нерівномірно: зовні вона стає м'якою, а всередині залишається твердою.

Крім того, такі плоди втрачають більше крохмалю, який надає пишності та смаку.

Правильно варити картоплю в окропі, яка швидко проникає всередину і рівномірно варить страву.

Активне кипіння

Дехто думає, що чим сильніше кипить вода, тим швидше звариться їжа.

Насправді, це не завжди так. Активне кипіння води призводить до того, що картопля розбивається на шматочки, втрачає форму та смак.

Крім того, такий плід стає рідким і несмачним. Правильно варити його на слабкому або середньому вогні, щоб вода трохи булькала.

Читайте також:

Що потрібно зробити, щоб картопля не проростала навесні: хитрість, про яку не всі знають

Старовинний метод наших прадідів: як виростити картоплю розміром із кулак. Весь секрет у простому засобі

Навесні її доведеться викидати: через якісь помилки картопля у льоху може згнити

Відварили картоплю – не виливайте воду. Як вона вам може стати в нагоді. Прості хитрощі