Уряд Великобританії вивчає можливість використання штучного інтелекту (ШІ) для оптимізації та підвищення ефективності виконання різних адміністративних завдань, потенційно замінивши деяких державних службовців.

За повідомленням Financial Times, заступник прем'єр-міністра Олівер Дауден пропонує прийняти інструмент штучного інтелекту під назвою «червона скринька» для збору та аналізу інформації з парламентських джерел.

Крім того, розглядається можливість створення окремого інструменту для керування відповідями на громадські консультації.

Очікується, що до впровадження ШІ буде задіяно близько 25 державних службовців і це може тривати близько трьох місяців. Однак людський нагляд, як і раніше, буде збережений, оскільки проекти будуть перевірятися оцінювачами-людьми.

Ріші Сунак. Фото: YouTube
Ріші Сунак. Фото: YouTube

Прем'єр-міністр Ріші Сунак та заступник прем'єр-міністра Дауден розглядають технологію штучного інтелекту як ключовий елемент у скороченні робочих місць у сфері державних послуг та підвищенні продуктивності уряду. Їхня мета — досягти цих цілей без фінансових втрат, пов'язаних з використанням ШІ.

Дауден підкреслив, що ШІ не використовуватиметься в областях, які вважаються спірними чи політично чутливими. Для підтримки цих ініціатив відділ штучного інтелекту кабінету міністрів буде розширено з 30 до 70 співробітників, а новий бюджет становитиме 110 мільйонів фунтів стерлінгів.

Читайте також:

Ось це технології: з наступного року в машини почнуть ставити системи проти водіїв, що випили

Сучасні технології: у Росії танкісти після параду переплутали педалі та в'їхали у світлофор

Були ж технології: археологи відкопали найдавніший шолом із унікальними візерунками