В Україні Міжнародний жіночий день відзначається 8 березня і він асоціюється з радянськими часами, що викликає неоднозначне ставлення.

Проте минулого року з'явилася пропозиція замінити Міжнародний жіночий день на День українських жінок, відзначаючи день народження Лесі Українки 25 лютого. Пропозиція була частиною законопроекту щодо внесення змін до Трудового кодексу України.

Станом на початок 2024 року офіційного рішення про відміну Міжнародного жіночого дня немає, і воно залишається державним святом, яке відзначається 8 березня.

Букет квітів: скрін з відео
Букет квітів: скрін з відео

Цього року 8 березня випадає на п'ятницю. У мирний час це зазвичай вихідний день. Проте зараз в Україні діє військовий стан, продовжений до 13 травня 2024 року. Згідно із законом "Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану", українці не отримуватимуть додатковий вихідний через воєнний стан.

Проте приватні компанії в Україні мають можливість гнучко визначати робочі та вихідні дні своїх співробітників, тому деякі можуть зробити 8 березня вихідним для своїх співробітників.

Читайте також:

Як правильно відкрити троянди навесні, щоб вони не засохли: не повторюйте цих помилок

Допоможе скинути зайву вагу до весни: названо простий напій, який змінить вашу фігуру

Гілки будуть ломитися від плодів: чим потрібно підгодувати грушу та яблуню ранньою весною