Правильна посадка туї має важливе значення для її успішного зростання та розвитку. Так, досвідчені садівники дали покрокове керівництво, як це зробити.

Оптимальний час для посадки туї – весна, з кінця березня до кінця травня. За цей час ґрунт прогрівся, але літня спека ще не настала. Ідеальна температура ґрунту для посадки має бути не нижче 5°С.

Виберіть відповідне місце для посадки туї. Вони добре себе почувають у місцях з хорошим освітленням і постійно вологим ґрунтом. Переконайтеся, що на ділянці є добре дренований ґрунт і уникайте ділянок зі стоячою водою.

Викопайте яму для посадки трохи ширше кореневої системи туї. Це дозволить корінням вільно розправитися. Підготуйте яму на глибину, достатню для кореневої грудки рослини.

Обов'язково додайте органічні добрива на дно посадкової ями. Це забезпечить ту необхідними поживними речовинами, коли вони приживуться у ґрунті.

Обережно витягніть рослини з контейнера або упаковки, намагаючись не пошкодити коріння.

Туя
Туя

Помістіть тую в центр посадкової ями, переконавшись, що вона стоїть вертикально і на одному рівні з навколишнім ґрунтом.

Після цього заповніть яму ґрунтом, акуратно утрамбовуючи її навколо основи дерева. Слідкуйте за тим, щоб навколо коріння не було повітряних кишень.

Після посадки ретельно полийте ту, щоб грунт осів і коріння зволожилося. Полив особливо важливий на етапі укорінення, тому слідкуйте за тим, щоб грунт залишався постійно вологим.

Також розподіліть шар мульчі навколо основи дерева, щоб зберегти вологу у ґрунті та придушити зростання бур'янів. Залиште невеликий зазор між мульчею та стовбуром дерева, щоб запобігти гниття.

Читайте також:

Абрикос збиратимете відрами: як правильно обрізати дерева навесні для багатого врожаю

Краще спиляти їх відразу: названі види дерев, яких у жодному разі не повинно бути на дачній ділянці

Виявляється, це небезпечно: чому в квартирі не можна тримати грошове дерево. Ви про це не знали