В Україні розпочався сезон молодої картоплі. Вона з'явилася на полицях супермаркетів, і на лотках на ринках. Щоправда, поки ринок заполонив імпорт із Єгипту чи Ізраїлю, оскільки це вигідніше. І хоч молода картопля зараз коштує у 5-7 разів більше, ніж на картоплю торішнього врожаю, проте українці вже згадують способи її швидкого очищення.

Прості способи

Сіль має абразивний ефект і допомагає знімати з овочів шкірку. Достатньо почати натирати молодий коренеплід сіллю, і вона почне відокремлюватися. Потім картопля потрібно буде промити і можна готувати.

У такому ж ключі можна використовувати жорстку металеву губку для миття посуду або металеву мочалку. Якщо картопля молода, ці інструменти також легко можуть відокремити шкірку, особливо якщо натирати ними картоплю під струменем холодної води.

Використання води

Для очищення картоплі також можна використовувати перепади температури води. Для цього достатньо покласти картоплю в каструлю з окропом на 2-3 хвилини. Після цього перекладаємо її в ємність із холодною водою.

Перепади температур призведуть до того, що шкірка відокремиться від картоплі і її можна буде легко зняти руками. Після цього молоду картоплю можна використовувати для приготування різноманітних страв.

Читайте також:

І ніякого борошна не потрібно: рецепт дієтичної та смачної піци, яка допоможе схуднути

Справжня весняна насолода: рецепт крабового салату з молодою капустою та яйцем

На Великдень ви всіх здивуєте цією смакотою: рецепт яєць, фаршированих крабовими паличками