Очікується, що найближчими днями на українських валютних ринках спостерігатимуться значні коливання курсу долара з різними тенденціями, такими як збільшення покупок та зниження продажів.

На думку експертів, така ситуація, швидше за все, збережеться як мінімум до 3 травня, при цьому вартість американської валюти в обмінних пунктах і банках коливатиметься від 39 до 40 гривень, як повідомляє «obozrevatel».

Фінансовий аналітик Олексій Козирєв прогнозує, що аналогічний сценарій розгорнеться і в банках: курс долара до 3 травня прогнозується в діапазоні від 39,1 до 40,2 грн.

Очікується, що спред між курсами купівлі та продажу в більшості установ складе близько 20-25 копійок, хоча деякі агресивніші організації можуть пропонувати спреди до 1 гривні, особливо в регіонах з обмеженою конкуренцією.

Експерт виділяє кілька факторів, що впливають на обмінний курс, у тому числі проблеми з блокуванням українського сільгоспекспорту сусідніми країнами.

Долар: скрін з відео
Долар: скрін з відео

Незважаючи на ці проблеми, очікується, що такі фактори, як міжнародна допомога та надходження до бюджету від податків та зборів, зменшать необхідність використання варіантів викидів для покриття бюджетного дефіциту, як зазначено у Меморандумі з МВФ.

Також напередодні травня Тарас Лісовий, начальник управління банку "Глобус", прогнозує суттєві зміни курсу готівкового долара в українських банках та обмінних пунктах.

Також очікується, що вартість американської валюти коливатиметься в межах 39-41 гривні, при цьому щоденні зміни курсу очікуються в межах 30-50 копійок у банках і до 50 копійок в обмінних пунктах.

Так, Лісовий наголошує на залежності загальної ситуації на валютному ринку в травні від дій регулятора, при цьому ймовірність виникнення надзвичайних ситуацій залишається низькою.

Читайте також:

Візьміть звичайний лавровий лист: що потрібно зробити, щоб залучити гроші та удачу

Уважно перевіряйте ці гроші: які купюри підробляють найчастіше

Не розкидайтесь грошима: хто з українців може платити за комуналку лише 25%