Нещодавно Джо Байден заявив, що "...амбіції Путіна не обмежуються Україною, його амбіції - відновити СРСР". Ось і не дивно, що Латвія, Литва та Естонія приєдналися до закликів запустити четверту статтю договору НАТО про початок консультацій в умовах "загрози цілісності та безпеки". В українській розвідці вважають це рішення правильним, оскільки військова агресія Росії проти цих країн може розпочатися будь-якої миті.

Якщо сусіди України не знайдуть способу подальшого збільшення оборонного виробництва, щоб допомогти Києву у війні з країною-агресором РФ, вони теж зрештою виявляться під прицілом Росії. Про це заявив заступник начальника Головного управління розвідки Міноборони України Вадим Скибіцький в інтерв'ю The Economist .

Зокрема загроза може нависнути над країнами Балтії.

Представник ГУР ставить під сумнів значення статті 5 Хартії колективної оборони НАТО і навіть присутності військ Північноатлантичного альянсу в державах, що межують з Україною. За його словами, вони можуть мало що означати, якщо їх перевірити.

"Росіяни захоплять країни Балтії за сім днів. Час реакції НАТО становить десять днів", - вважає Скибіцький.

За його словами, хоробрість і самопожертва України дали Європі багаторічну фору, усунувши безпосередню загрозу з боку повітряно-десантних військ і морської піхоти Росії, що колись викликали страх, як мінімум на десятиліття.

Питання в тому, чи Європа відплатить за послугу, зберігши Україну в грі.

"Ми продовжимо боротьбу. Ми не маємо вибору. Ми хочемо жити. Але результат війни [...] залежить не тільки від нас", - резюмував Скибицький.

Читайте також:

Все дуже серйозно: у НАТО закликали західні країни готуватися до війни з Росією

Карпатська мольфарка розповіла про завершення війни в Україні та настання голоду

Астролог обнадіяв українців прогнозом, розповівши, коли розпочнеться переломна фаза війни