З життя пішла відома журналістка і театральний критик Ганна Липковська.

Вона померла в Києві, 24 березня на 54 році свого життя. Відомо, що причиною її смерті стали ускладнення від коронавірусу. Першим про трагедію повідомив у Facebook колега Липковської, журналіст Олег Вергеліс. Про це пише "Оглядач".


За його словами, Липковська була порядною, доброю людиною і справжнім професіоналом. Він зазначив, що йому важко говорити про колегу в минулому часі, оскільки Вергеліс сам ніяк не може змиритися з її відходом з життя.

Для наочності журналіст представив одні з найдостойніших робіт Ганни Липковської. Так, він згадав про те, які тексти вона писала для журналу "Український театр" у 80-90-ті роки ХХ століття, які пробудили у багатьох почуття любові до театру і змусили усіх інакше поглянути на театральний процес у нашій державі.


Також Вергеліс зазначив, що Липковська завжди намагалася якось допомагати і підтримувати дійсно талановитих молодих українських театральних художників. У зв'язку з цим, він вважає, що пішла з життя дійсно видатна особистість, якої багатьом буде не вистачати.

До слова, Липковська була не тільки театральним критиком, а й кандидатом мистецтвознавства, доцентом. Працювала вона в Київському інституті проблем сучасного мистецтва, але іноді викладала і в театральному університеті Карпенка-Карого.

Раніше "Hyser" писав про те, що помер знаменитий актор Голлівуду Джорж Сігал. Варто відзначити, що він був дворазовим лауреатом премії "Золотий глобус".

Також наш портал повідомляв, що пішов з життя споконвічний актор, зірка фільму "Мій ласкавий і ніжний звір". Шанувальники в жалобі у зв'язку зі смертю полюбився багатьом актора.

Нагадуємо, що дочка Ярослава Сумишевського ледь не вирушила на той світ слідом за дружиною. Це могла бути вже друга трагедія в сім'ї в 2021 році.